PENÇES DERESİ: Pençes deresinin 100 metre kısmının olan üstünün kapatılması çalışmaları tamamlandıktan sonra uygulamaya konulacak kavşak ve yol düzenlemesi projeleri hazırlanmış olup, projede; pazar köprüsünün olduğu kısımda kavşak planlanmış ve dere üstü Yapı Kredi Bankası yanından Stad Oteli önündeki köprüye kadar trafiğe açılarak Bağlık Mahallesi ve Murtaza Mahallesi istikamet eden, gelen ve giden araçların bu yolu kullanarak Devrim Bulvarına giriş ve çıkış yapmaları sağlanmaktadır.

DERE ISLAHI: İlçe Kabasakal Deresi, Sarıkokmaz Deresi ve Kocaali Deresi'nin ıslah çalışmalarının tamamlanması için Devlet Su İşleri tarafından ihale edilerek yaptırılabilmesi ile ilgili olarak bu kısımlarda kalan ve şahıslara ait parsellerden ıslah çalışmasına engel teşkil edilebileceklerinin Belediyemiz tarafından kamulaştırılması yapılarak DSİ sorunsuz teslim edilmesi hususunda karşılıklı protokol imzalanmıştır.

İŞ MERKEZİ PROJESİ: Ereğli Murtaza Mahallesi, Beyçayırı Stadı yanında bulunan 2 bin 900 m2'lik eski İtfaiye Binasının bulunduğu alanda İş Merkezi projesi hazırlanmış olup, projede; inşaat taban alanı 2 bin 900 m2, toplam inşaat alanı 7 bin 230 m2 olup 30 m2'lik toplam 163 adet işyeri, 60 m2'lik 39 adet ofis planlanmıştır.

AMFİ TİYATRO: 2009 yılında başlatılan Cehennemağzı Mağaraları mevkiinde yapılacak olan 1500 kişilik amfi tiyatronun mimari projesi, statik, betonarme projesi, sıhhi tesisat projesi, elektrik tesisat projesi, peyzaj  projesi ve zemin etüd raporları hazırlanmıştır.

Ereğli Belediyesi İmar ve Şehircilik İşleri'nin 2009 yılında hızlandırdığı 2010 yılında da sonuç almak istediği projeleri açıklamaya devam ediyoruz. Dün terminal alanı, mezarlık alanı, ikinci el oto pazarı alanı ve gıda toptancıları alanının ardından bugünde Pençes Deresinin üzerinin kapatılması, dere ıslahları, terminal binası projesi detayları, şehir mezarlığı projesi, eski itfaiye binası iş merkezi projesi, amfi tiyatro projesini kamuoyunun bilgisine sunan İmar ve Şehircilik İşleri, 2010 yılı içerisinde yoğun bir çalışma programı yaşayacak.
PENÇES DERESİNİN ÜZERİNİN KAPATILMASI
İlçemiz merkezinde bulunan Pençes Deresinin yaklaşık 500 m2'lik kısmının üstü geçmiş yıllarda Devlet Su İşleri tarafından kapatılmıştır. Söz konusu derenin üstünün kapatılmasından sonra bu alanın trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla yol olarak kullanılması amaçlanmış ancak Pazaryeri köprüsünün bulunduğu kısımda kavşak yapılabilmesi için Pençes deresinin yaklaşık 100 metre daha üstünün kapatılması gereksini ortaya çıkmıştır. Bu doğrultuda 100 metre kısmın belediyemiz imkanları ile kapatılması çalışmalarına başlanılmıştır. Pençes deresinin 100 metre kısmının olan üstünün kapatılması çalışmaları tamamlandıktan sonra uygulamaya konulacak kavşak ve yol düzenlemesi projeleri hazırlanmış olup, projede; pazar köprüsünün olduğu kısımda kavşak planlanmış ve dere üstü Yapı Kredi Bankası yanından Stad Oteli önündeki köprüye kadar trafiğe açılarak Bağlık Mahallesi ve Murtaza Mahallesi istikamet eden, gelen ve giden araçların bu yolu kullanarak Devrim Bulvarına giriş ve çıkış yapmaları sağlanmaktadır. Bu yolun açılması ile birlikte İş Bankası yanından pazaryeri girişine kadar olan mevcut Unpazarı yolu trafiğe kapatılacak olup, Hamamüstü sokağında trafik yoğunluğu hafiflemiş olacaktır. Ayrıca yol ve kavşak düzenleme projesi ile yaya yolları yeniden düzenlenmiş, Tescilli Çınar ağaçlarının bulunduğu kısım park alanı olarak planlanmıştır. Pazar yeri taksi durağının yanında bulunan konfeksiyon ve ayakkabıcıların dükkanlarının bulunduğu kısım 2 bin 500 m2'lik alan otopark olarak planlanmış olup, bu kısımda bulunan dükkanların eski İtfaiye Binası yerine yapılacak İş merkezine taşınmasından sonra uygulamaya geçilebilecektir. Yine şuanda trafik yolu olarak kullanılan Unpazarı yolunun Balıkçı dükkanlarının yanında kısmi mevcut şekli ile yükseltilmeden Halk Otobüs Durağı olarak planlanmıştır. İş Bankası ile PTT arasında kalan yolda ise Murat Taksi durağının yerleştirilmesi düşünülmekte olup, dolayısıyla Erdemir Caddesinin tek yön olmasından sonra Hatip Caddesinden inen araçların bu kısımda trafiği aksatmaması amaçlanmıştır. Yine İskele Camii ile Akbank arasında bulunan Kaneriağzı Caddesinde çift yön olarak kullanılması planlanmış, bu planlama ile Orta Camii istikametine çıkacak araçların Hamamüstü Sokağı kullanılması engellenerek trafik sıkışıklığına meydan verilmemesi amaçlanmıştır.
DERE ISLAHLARI
İlçemiz Kabasakal Deresi, Sarıkokmaz Deresi ve Kocaali Deresi'nin ıslah çalışmalarının tamamlanması için Devlet Su İşleri tarafından ihale edilerek yaptırılabilmesi ile ilgili olarak bu kısımlarda kalan ve şahıslara ait parsellerden ıslah çalışmasına engel teşkil edilebileceklerinin Belediyemiz tarafından kamulaştırılması yapılarak Devlet Su İşlerine (DSİ) sorunsuz teslim edilmesi hususunda karşılıklı protokol imzalanmıştır. Protokol imza aşamasından sonra ilgili derelerin Islah Çalışmalarının İhalesi DSİ tarafından 2010 yılı programına alınmıştır.
YENİ TERMİNAL BİNASI PROJESİ
Bodrum, zemin ve 1.kattan oluşan, toplam yapı inşaa alanı 8 bin 525 m²'lik terminal binasında bulunan hacimler; Bodrum Katta; Yolcuların özel araçları için 45 araçlık otopark, otobüslerin depolanması ve bakımlarının yapılması için 23 araçlık otopark, Bakım işlemlerin işletilmesi için 25 m²'lik ofis, Bodrum Kattan zemin kata ulaşım için, yürüyen merdivenler, yürüyen bant, 3 adet engelli ve normal asansör bulunacaktır.
Zemin kat 20 adet 10m²'lik bilet satış gişesi, 2 adet 100 m²'lik kafeterya, 4 adet 18 m²'lik büfe, 4 adet 18 m²'lik hediyelik eşya satışı, 1 adet 20 m²'lik kargo, 1 adet 30 m²'lik banka, 1 adet 20 m²'lik PTT, 5 adet bankamatik, 1 adet 12 m² lik lostra- 1 adet 12 m² lik emanet bürosundan, 2 adet bay bayan 55 ² lik Wc - 450 m² lik yolcu bekleme salonu bulunmaktadır. 1.Katta; 20 adet 18 m² lik şirket ofisleri - 2 adet  100 m² lik restaurant 1 adet 54 m² lik terminal idaresinden oluşmaktadır ve şehir içine gidecek olan yolcuların transferin yapılacağı minibüs alanından oluşmaktadır.
YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI PROJESİ
İlçenin Belen Mahallesinde 102 bin 255 m2'lik mezarlık alanının içinde, mezar yeri,
şehitlik, Camii, idari bina, mescit, wc ve otopark , projesi hazırlanmış olup, projede; 6 bin 614 adet mezar yeri, 200 m2 şehitlik, 400 m2 cami, 342 m2 idari bina, 80 m2 mescit, wc, 1488 m2 otopark alanı planlanmıştır.
ESKİ İTFAİYE BİNASI İŞ MERKEZİ PROJESİ
İlçenin Murtaza Mahallesi, Beyçayırı Stadı yanında bulunan 2 bin 900 m2'lik eski İtfaiye Binasının bulunduğu alanda İş Merkezi projesi hazırlanmış olup, projede; inşaat taban alanı 2 bin 900 m2, toplam inşaat alanı 7 bin 230 m2 olup 30 m2'lik toplam 163 adet işyeri, 60 m2'lik 39 adet ofis planlanmıştır.
AMFİ TİYATRO BİNASI PROJESİ
2009 yılında başlatılan İlçenin Süleymanlar Mahallesi, Cehennemağzı Mağaraları mevkiinde yapılacak olan 1500 kişilik amfi tiyatronun mimari projesi, statik, betonarme projesi, sıhhi tesisat projesi, elektrik tesisat projesi, peyzaj  projesi ve zemin etüd raporları hazırlanmış olup, Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan gerekli izin alınmıştır. Amfi Tiyatro projeleri Kudep kaynaklı olarak yaptırılmıştır.
Amfi tiyatro binasının yerinin Belediyemize devredilmesi için Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşmeler devam etmekte olup devir işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra projelerine göre Amfi Tiyatro yapım ihalesi Kudep Kaynaklı fondan karşılanması ile ilgili çalışmalar yapılarak 2010 yılı içinde bitirilmesi hedeflenmektedir.