Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, 2017 yılının Ocak ayı toplantısını Ayhan Atay Başkanlığında gerçekleştirdi. Kdz.Ereğli Belediyesi Spor Parkı Çevre Düzenleme yapım işi için İller Bankası'ndan 1,9 milyon TL'lik kredi alınmasına CHP Grubu eleştiri getirerek, "160 küsür milyonluk bütçeye sahip olan bir Kdz.Ereğli Belediyesi’ne bu kadar küçük miktarda borçlanmak bence yakışmıyor. Bunu belediye başkanlığı bence isterse bırakın belediye bütçesini sadece şartlı bağışlarla bile yapabilir. Şöyle dişe dokunur bir proje getirmediniz şimdiye kadar getire getire çevre düzenlemesi getirdiniz. Bunu biz kendi cep harçlıklarımızla bile yaparız" dedi.

 

 

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın şehir dışında olmasından ötürü Ayhan Atay'ın başkanlığında Ocak ayı oturumunu tamamladı. Uysal'ın yanı sıra AK Parti'den 2, CHP'den de 5 meclis üyesi toplantıya şehir dışında olduklarını gerekçe göstererek katılmadı. Aralarında 1 gün önce komisyonlara havale edilen maddelerin de bulunduğu 9 madde görüşüldü ve bazı maddeler karara bağlanırken bazı maddeler Şubat ayında yapılacak toplantıda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

 

"BENCE YAKIŞMIYOR"

Gündem maddeleri arasında bulunan ‘Kdz.Ereğli Belediyesi Spor Parkı Çevre Düzenleme yapım işi için İller Bankasından kredi alınması’ konusunda söz alan CHP grup sözcüsü Özkan Özyağcı; yıllık 168 milyon 295 bin TL bütçesi olan bir belediyenin 1.9 milyon TL’lik çevre düzenlemesi işi için iller bankasından kredi almasını doğru bulmadıklarını savundu ve “33 ayda ilk defa getire getire bir iller Bankasından yapılanma için para istemektesiniz. 3 yıllık toplam bütçemiz 300 milyon TL’nin üzerinde. 1.9 milyon TL gibi çok cüzi ki bunun gerçek değeri bu da değil fazla isteniyor para bir miktar. Bu parayı iller bankasından ayda belki 6 bin 500 lira olarak ödemek üzere istiyoruz. 160 küsür milyonluk bütçeye sahip olan bir Kdz.Ereğli Belediyesi’ne bu kadar küçük miktarda borçlanmak bence yakışmıyor. Bunu belediye başkanlığı bence isterse bırakın belediye bütçesini sadece şartlı bağışlarla bile yapabilir. Şöyle dişe dokunur bir proje getirmediniz şimdiye kadar getire getire çevre düzenlemesi getirdiniz. Bunu biz kendi cep harçlıklarımızla bile yaparız. İller Bankasına gerek yok. Ereğli Belediyesi olarak bu kadar cüzi bir miktarda İller Bankasından para talep etmek bizi üzdü. Biz isteriz ki hem mevcut hükümetin katkılarıyla hem de belediyenin katkılarıyla şöyle 50-60 milyonluk Ereğli’ye kazandırılacak yapılar isteriz.”diye konuştu.

 

"YÖNETİM BÖYLE UYGUN GÖRDÜ"


Bunun üzerine Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay ise, “Bu bizim bahsetmiş olduğumuz proje sadece projelerden bir tanesi. Bundan sonra birçok proje bunu takip edecek. Bu sebepten dolayı yönetim olarak böyle uygun görülmüştür.”cevabını verdi.

İlgili madde ad okunmak suretiyle yapılan oylamada Ak Partililerin kabul, CHP’lilerin red oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

 

EREĞLİ BELEDİYESPOR'A 650 BİN LİRA

Öte yandan gündem maddelerinden biri de Ereğli Belediyespor'a 650 bin liranın 2017 yılı içerisinde aktarılmasıydı. Meclis üyelerinin oy birliği ile aralarında futbol ve boksun da bulunduğu branşlara 650 bin lira belirli aralıklarla aktarılacak.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)