TRT Belgesel Kanalında yayınlanan ‘Kaptanın Seyir Defteri ‘ programı Kdz. Ereğli’de çekim yaptı. İlçenin tarihi ve turistik yerlerinde 3 gün boyunca çekim yapan TRT’nin belgeselinin  15 Eylül 2014’te programın yayınlanabileceği açıklandı.

 

Belediyeden bu konuda yapılan yazılı açıklamada, ‘Kaptanın Seyir Defteri ‘ Program Yapımcısı ve Sunucusu Osman Akdağ, sahil şehirlerini anlattıkları program kapsamımda  Ereğli’nin çok eski bir tarihe sahip olduğunu bu yüzden de çekim önceliklerini Ereğli’ye verdiklerini kaydettiği belirtildi.

 

Belediyenin açıklaması şöyle:

 

Tarihi Alemdar Gemisi ve Cehennemağzı Mağaraları ve Kandilli’de de çekim yapılan program kapsamında, Başkan Hüseyin Uysal ile birlikte Ereğli Yelken ve İhtisas Kulübü’nün tahsis ettiği yatla birlikte denizden Ereğli’yi görme fırsatı bulan Yapımcı Akdağ, Ereğli’yi denizden de çok beğendiğini söyledi.

 

Başkan Uysal TRT’ye verdiği röportajda, deniz şehri olan Ereğli’de yapılması planlanan yat limanı, yeni balık lokantaları, Göztepe, Çeştepe, Kaletepe’nin halka ve turizme açılması gibi projelerden bahsederek söz konusu yerlerin turizme açılmasıyla şehrin ekonomik olarak da hareketleneceğini söyledi.

 

Başkan Uysal Ereğli’nin özellikle TRT’de tanıtımının yapılmasının önemine değinerek, yapımcı Akdağ’a ve Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman’a da Ereğli’nin tanıtımı için verdiği destekten dolayı teşekkür etti.  TRT ekibine çekim sırasında Belediye Kültür İşleri Müdürü Baki Kara eşlik etti. 

 

(Haber Merkezi)