"Dünyada bir kriz var. Türkiye de bir kriz var Ereğli'de çok artı bir kriz var" diye görüşlerini açıklayan THK Kdz. Ereğli Başkanı ve Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu üyesi Muhammet Likoğlu sözlerine şöyle devam etti:
EREĞLİ DE YAŞAMAK
İÇİN NEDEN YOK!
"Ben diyorum ki tüm önlemler alınsa Ereğli'de kriz 5 yıl daha devam eder. Tüm önlemler alınsa ki önlemlerin alınmadığını düşün. Ben orda da söyledim gerçekten insanlar sormaya başladı herkes birbirine diyor ki; Ereğli'de yaşamak için bir neden var mı?  Soruyor ve ben bunun cevabını alamıyorum.
Geçen sene bundan 1 yıl 2 yıl önce deniyordu ki Ereğli'de geçinemeyen, Ereğli de para kazanamayan Ereğli de yaşayamayan insanlar dünyanın hiçbir yerinde yaşayamaz denen yerde şimdi tam tersine dönmüş aynı şu soruyu soruyor. Ereğli'de yaşamak için bir neden var mı? Ben bu soruyla karşılaştım ve cevap bulamadım. Yani Türkiye de kriz var ama Zonguldak, Düzce, Adapazarı bu kadar etkilenmedi. Ereğli de çok büyük bir artı kriz var. Çok enteresandır düşündürücüdür bunu açık söylüyorum. Dünya'nın devi diyoruz Erdemir'e dev şirketi orta doğunun en büyük fabrikalarından bir fabrika şehrin bünyesinde merkezinde ve kalbinde yani kaymakamın evine sıfır arsası genel müdürlük kaymakama 70 metre belediyeye 100 metre daha bir şey söylemem gerekir mi? Böyle bir tesis böyle bir şehirde ve yüz bin nüfuslu Ereğli'de sıkıntı ve kriz olduğunu söylüyoruz. Bunu bir başkasına anlatsan inandıramazsın.
AYNI GEMİDEYİZ
Burada bir diyalogsuzluk var. Ereğli de birlik beraberliğin olmadığını görüyorum. Ereğli'de herkes bir kenara çekilmiş daha doğrusu Ereğli de beklenen şu; birileri yemeği yapsın, baharatını koysun, ekmeği de içine doğrasın ağzıma versin. Böyle bir dünya yok. Ereğli'de böyle bir beklenti var gerçekten böyle bir beklenti var. Yani insanlar bir araya gelelim bir şeyler yapalım. En azından bir çıkış yolu bulalım. Hepimiz bir geminin içerisindeyiz. Bir de insanlar şöyle bakıyor; Ben bu gemideyim ama ben kamaradayım öteki de diyor ki öbürü makine dairesinde hiç fark etmiyor ki gemi batarsa herkes batacak. Kamarada olanlar makine dairesinde olanlar belki birkaç Dakika fark eder yani boğulması battığında. Ama nihayetinde boğulacaktır. Onun için herkes günlük hesaplar yapıyor. Günlük hesaplar yapmamak lazım. İleriyi düşünmemiz lazım. Ereğli tamamen bitmiştir. Ben bunu söylerken geçen sefer söylediğim de çoğu kişi dedi ki; ya bu işler ulusal basına da yansır bu Ereğli için kötü bir imaj.  Yani iyi de kardeşim şimdi insanda bir hastalık varsa bu hastalığı tehşiz etmeden tedavi olunur mu? Yani hastalığı ortaya koymak, bu adam nedir? Kanser kanserse ona göre tedavi yapılacak."