Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş göreve başladıktan hemen sonra ilk resmi ziyaretini Kdz.Ereğli’ye gerçekleştirdi.  Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Zonguldak’ta göreve başlayan Vali Erdoğan Bektaş, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) toplantısına başkanlık etmek üzere Kdz.Ereğli’ye geldi.

Vali Bektaş, ilk olarak İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve tüm kamu kurumu amirleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından Kaymakamlık binası önünde karşılanan Bektaş’a çiçek takdiminde bulunuldu.

 

“EREĞLİ’NİN ÖNEMLİ BİR POTANSİYELİ OLDUĞU HER HALİYLE BELLİ”

Ardından makama çıkan Vali Bektaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada; Zonguldak’ta göreve başlamasının ardından ilçe olarak ilk resmi ziyaretini Kdz.Ereğli’ye yaptığını söyledi ve “Ereğli malum Zonguldak’ın en gelişmiş ilçesi. Çok önemli bir potansiyeli olduğu her haliyle belli oluyor ve sorunlarını çözerek yoluna devam ediyor. Tabi burada Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası var, ayrıca Organize Sanayi Bölgesi var, çok çeşitli tamamlanmış bir dizi hizmet var. Umarız tüm bu hizmetlerden Ereğlili vatandaşlarımız memnunlardır. Biz de eksiklikleri tamamlayarak elimizin erdiği, aklımızın yettiği kadar olayı biraz daha ileriye götürmek için çaba göstereceğiz. Kaymakam beyle ben daha önce de beraber çalıştım; çalışkan, başarılı, iyi bir kaymakamınız var. O da yeni burada kendisini de başarılar diliyorum. Bugün burada yapabileceğimiz kadar iade-i ziyarette bulunacağız, OSB’yi görmek istiyorum.”dedi. 

Kaymakam Çorumluoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Bektaş’a başarı dileklerini iletti.

Vali Bektaş, Ereğli'deki programı kapsamında Kaymakamlıkta yapılacak OSB toplantısına başkanlık edecek ve Bölge Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaretlerde bulunacak, ardından OSB'de yapacağı incelemelerin ardından şehirden ayrılacak.