Kdz.Ereğli’de 2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Kepez İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Aksoy, Okul Müdürü İsmail Aykılıç, Kepez Muhtarı Baki Karaarslan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

"YARDIMCI OLARAK TATİLİ GEÇİRİN"

Törende konuşan Kaymakam Nazım Madenoğlu, tatilin sadece konunun değişmesinden ibaret olduğunu söyleyerek, öğrencilere; “Yani okula devam ederken ders çalışan sizler okul tatil olduğu zaman ille yatacaksınız, hiçbir şey yapmayacaksınız anlamında bir zaman dilimi değildir. Tam tersine başka işler yaparak, ailenize yardım ederek, gerekirse köyümüzde evimizin önündeki bahçede çalışarak anne, babanıza ve çevrenize yardımcı olarak bu tatili geçireceksiniz. Bilgisayardan faydalı programlar hariç olabildiğince uzak durmaya çalışacaksınız. Bilgisayar faydalı bir alet ama bazı nedenlerden ötürü başında fazla kalan insanlara zarar veriyor. Gözlerine zarar veriyor, oturuş şeklini bozuyor, vücut şeklini bozuyor, beyine zarar veriyor, zamanınızı çalıyor. O nedenle faydalı olmayan programların başında asla ve asla uzun süreler geçirerek bilgisayarın başında fazlaca oturmayınız. Tıpkı öğretmenlerin dediğini yaptığınız gibi anne, babanızın ve büyüklerinizin dediğini de yapınız.”öğüdünde bulundu.



Madenoğlu, velilere ve öğretmenlere de seslenerek, şöyle konuştu:

“Sevgili velilerimiz; sizler de böyle yavrulara sahip olmaktan ötürü gurur duymalısınız. Yavrularımız bizlerin geleceğidir. Gelecek onlarda saklıdır. Onların iyi insanlar olarak yetişmeleri sadece öğretmenlerimize tebliğ edilen bir görev değil aynı zamanda siz velilere de verilen bir görevdir. O yüzden çocuklarımızın okullarında aldıkları güzel bilgileri, güzel huyları sizler de tatil döneminde ve diğer zamanlarda pekiştirerek, çocuklarımızın memleketine, milletine ve vatanına faydalı insanlar olarak yetişmesini sağlamakla yükümlüsünüz.



Sevgili öğretmenler; sizler de önceki yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da edindiğiniz yararları bilgileri öğrencilere aktardınız. Gerçekten de yorulsanız bile tatlı bir yorgunluğu şuan hissediyorsunuz. Siz de dinlenme sürecine girdiğiniz zaman da kendinizi daha da yetiştirici işlerle uğraşmanızda da fayda var. Ben bu duygu ve düşüncelerle sizlere başarılı bir eğitim öğretim yılının arkasından hoş bir tatil diliyorum. Karnelerinizdeki başarılar sizleri sevindirsin ama kibirli bir duruma itmesin. Başarısız karne alan öğrencilerimiz de bunu bir üzüntü kaynağı olarak görmesin, önümüzdeki yıllarda başarılarını daha fazla arttırmak için bir dayanak olarak görsünler.”



İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da, tatillerin öğrencilerin dinlenmeyi hak ettiği dönemler olduğunu ancak dinlenmenin de sadece boşa vakit geçirmek olmadığını belirterek, “Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek, eğlenirken öğretilecek birçok oyunların olduğu gibi zayıf olduğunuz konularda kendinizi yetiştirme fırsatını da elde etmiş olacaksınız. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize sağlıklı, neşeli tatil geçirmelerini diliyorum.”dedi.



Konuşmaların ardından protokol üyelerince öğrencilere sınıflarında karneleri verildi. Kaymakam Madenoğlu’nun isteği üzerine töreni takip eden gazeteciler de çocuklara karne vererek, onların heyecanına ortak oldular.