Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na İran'dan malzeme getiren 5 kişi Corona virüsü şüphesi ile gözlem altına alındı. 5 İranlı sürücü Zonguldak'a götürüldü.
İran'dan malzeme getiren 1 kişinin yüksek ateş nedeniyle sağlık ekiplerine başvuruda bulunması üzerine malzeme getiren 4 kişi ile birlikte gözetim altına alındı.
Alınan bilgilere göre Corona virüsü olup olmadığı Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde gönderileceği belirtildi ancak daha sonra 5 kişi Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak'a yabancı girişinde yapılan rutin kontroller sırasında İran'dan gelen tır şoförlerinden birinde yüksek ateş tespit edildiğini belirterek, "Beraberindeki 4 kişi ile birlikte gözlem amaçlı tedavi altına alındılar. Yapılacak testlerin ardından bir bulguya rastlanırsa, 14 günlük karantina süreci başlatılacak" dedi.

HASTANEDEN ÇIKIŞLAR OLDU

Öte yandan Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne Kdz.Ereğli'den Corona virüsü şüphesi ile hastaların geleceği kısa sürede duyuldu, kısa süreli panik yaşandı. Gözetim altında tutulan 5 kişi Atatürk Devlet Hastanesi Ek Binası'na getirildi ve tedavi altına alındı. Bazı hastaların ve yakınlarının hastaneden ayrıldığı gazeteciler tarafından görüntülendi.