Kdz.Ereğli’de Yabancı Dil Ağırlıklı eğitim veren 3 proje okulundan biri olan Atatürk Ortaokulu tarafından bu sene altıncısı yapılan, "İngilizce Dil Olimpiyatı” etkinliğine 5 okul, toplamda 54 öğrenciyle katıldı.

Atatürk Ortaokulu tarafından geleneksel olarak yapılan İngilizce Dil Olimpiyatı etkinlin 2 yıllık bir aradan sonra bu sene de okulun çok amaçlı salonunda geçekleştirildiği bildirildi. İngilizce şarkı ve orama olmak üzere 2 kategoride yapılan yarışmalara; Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu ve Şehit Madenciler Ortaokulu katıldı.

Öğrencilerin şarkı ve drama gösterilerini sergilediği etkinliğe okul müdürleri, İngilizce öğretmenleri, veliler ve birçok öğrenci katıldı. Çeşitli enstrümanve kostümler kullanarak etkinliklerini sergileyen öğrenciler İngilizce öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Şarkı kategorisinde; 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu birinci, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu ikinci, Cumhuriyet Ortaokulu üçüncü, drama kategorisinde ise Şehit Madenciler Ortaokulu birinci, Cumhuriyet Ortaokulu ikinci oldu. Dereceye giren okulların öğrencilerine çeşitli hediye ve plaketler verildi.
Etkinliğin açılışında konuşan Okul Müdürü Alparslan Gültekin; geleneksel hale getirilen etkinliğin bundan sonraki senelerde de çok daha geniş katılımlı olarak devam edeceğini, okul olarak Yabancı Dil Ağırlıklı Ortaokul olmasının da verdiği sorumlulukla bu tarz etkinliklerin öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri ve özgüvenlerini tazeleyebilmeleri açısından da önemli olduğunu kaydetti.