CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık'a destek vermek için ilçeye gelen İnce, CHP seçim bürosunda vatandaşlara seslendi. Cumhur İttifakı'nın seçimleri beka meselesi olarak görmesini eleştirdi, Ereğli'de hem AK Parti'nin hem de MHP'nin aday gösterdiğini belirterek, "O zaman Ereğli'de beka problemi yok" dedi. Posbıyık'a da destek isteyen İnce, şu ifadelere yer verdi:

"OYUNUZU POSBIYIK'A VERİN"
"Ulu orta 3 oy almak için beka sorunu var demek, memlekette kötülük var demektir. Sayın Erdoğan ile Sayın Bahçeli, 'biz ittifak kuruyoruz' dediler. Neden kurdular ittifakı? Beka problemi olduğu için, öyle dediler. Ereğli'de AK Parti'nin adayı var mı, MHP'nin adayı var mı? O zaman Ereğli'de beka problemi yok, oyunuzu Posbıyık'a verin"

BEKA'NIN AÇILIMI
Beka problemi olsaydı beraber çıkarlardı. Sandığa giderken bence şunu düşünmelisiniz, 24 Haziran seçimlerinde kampanyalarda şunu söyledim, barışacağız, büyüyeceğiz ve bölüşeceğiz dedim. Barışacağız, Çanakkale'de olduğu gibi, Çanakkale'de Türk, Kürt, Alevi, Sünni var mıydı? Yoktu, demek ki barışmıştık. Büyüyeceğiz, Çanakkale'deki imanda olduğu gibi büyüyeceğiz, bölüşeceğiz, adil bölüşeceğiz. Nasıl olacak bu? Çanakkale'de olduğu gibi. Bazen bulgur pilavını bazen buğday aşını bazen üzüm çorbasını beraber bölüşeceğiz. Beka, beka diye millete yalan söylüyorlar. BEKA, Bahçeli, Erdoğan, Koltuk, Aşkı, bunun açılımı bu. Kuyruklar olacak dedim, oldu mu? Döviz fırlayacak dedim, fırladı. 

"ÜRETMEYEN BİR TÜRKİYE"
Bu memlekette et, süt, yumurta, domates, patates, soğan, saman bitti. Üretmeyen bir Türkiye bu. Yalan bir dünya. Neymiş efendim kuyruklar ikiye ayrılırmış, varlık kuyruğu ayrı, yokluk kuyruğu ayrıymış. Nereden çıktı bu? Hiç bir tane zenginin domates kuyruğuna girdiğini gördünüz mü? İnsan utanır. Soğana muhtaç bir Türkiye. O zaman yalanlarda ikiye ayrılır normal yalanlar, kuyruklu yalanlar. Bir palavradır gidiyor. 

"BİR EZAN TARTIŞMASI"
Bir ezan tartışmasıdır gidiyor. İstanbul'da kadınlar toplanmış, 8 Mart'ta yürüyüş yapıyorlar, polis ile aralarında problem çıkıyor. Kadınlar da polisleri ıslıklıyor. Kadınlar polisleri ıslıklarken ezan okunmaya başlıyor, kadınlar ezanı duymuyor. Islıklama devam ediyor. Şimdi sorulara geleyim peş peşe, yatsı ezanı ne zaman okunuyor 8.30 zamanı da orada ezan kaçta okunuyor 10.40'da ne ezanı bu? Ben bu ülkenin Türk, Kürt, Arnavut, Boşnak, Romanlarına, Çerkezlerine, Kıvırcıklarına hepsine kefilim. Ben bu ülkenin başı açıklarına kapalılarına, kadınına erkeğine herkese kefilim. Benim ülkemde hiç kimse ezana saygısızlık yapmaz. Yaparsa da 3-5 zibidi çıkıp yaparsa da onu da anasından doğduğuna pişman ederiz. Çünkü bizim bağımsızlığımızın iki simgesi vardır, simgelerden biri bayrağımız onu gönderde sonsuza kadar dalgalandıracağız, öbürü de ezanımızdır. Ezan yalnızca Müslümanlar için namaza bir çağrı değildir, o dar anlamıdır. Ezanın bir de geniş anlamı vardır. Biz Müslüman'ız bu toprakların sahibiyiz, günde 5 vakit özgürce minarelerimizden ezanımızı okuturuz. 82 Milyon bunun arsasındayız. 3 tane oy alacağız diye millete yalan söyleme. 

"NASIL OY VERECEKSİN"
24 Haziran seçimleri öncesinde dolar yükselecek kuyruklar olacak dedik. Bu seçimin özetini yaparsam 1 cümlelik özeti şu olur, yiğit muhtaç olmuş kuru soğana nasıl oy vereceksin seni soyana. Bu dönemin ekonomik politikasını anlatayım mı? Ekonomi politikası şu, Erdoğan'ın 29 tane uçağı var, doymuyor. Seçimde onu ziyarete gidince dedim ki emekli cumhurbaşkanı olacaksın, canın sıkılırsa uçak lazım olursa veririm dedim. Domates devletleştirildi tank fabrikası özelleştirildi, ekonominin özeti bu. 

SEÇİMDEN SONRA
Seçimden sonra başımıza geleni anlatayım, seçimden sonra başımıza şu gelecek, TEKEL; PETKİM, TÜPRAŞ, liman, hastane, köprüler hepsini sattılar. Son bir şey kaldı elimizde Ziraat Bankası kaldı, Halk Bankası kaldı, PTT kaldı, BOTAŞ kaldı, Çaykur kaldı, Borsa İstanbul kaldı, Türk Hava Yolları falan kaldı. Bunları ilk paketin içerisine koyuyorlar, bunu varlık fonu dediler seçimden sonra bunu satacaklar. Bunlar batan geminin palları, son parça, kelepir, ucuz. İşte onun için 31 Mart'ta hep birlikte sandık başına gidelim. Sandık, mürekkep, mühür, zarf parası var mı? Yok. Bas Halil Posbıyık'a oyunu kurtul bu illetten. Siyasette parti içi yarışlarda kendi geleceğini düşünerek hareket eden insanlar vardır bir de inandığını doğru bildiğini insanlar vardır. İnandığını doğru bildiğini yapan insanların arkasında ayrılmayın. Onlar memlekete faydalı insanlardır"