Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, geçtiğimiz yıl ilçe genelinde maliyetleri 30 milyon lirayı bulan okulların açılışlarının gerçekleştirildiğini söyledi, hayır severlere desteklerinden ötürü teşekkür etti. Yeni eğitim ve öğretime açılan okulların özel okul havasında olduğunu ilçe merkezinde sadece bir okulda çiftli eğitim yapıldığına değinen Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"DEVLETİN YATIRIMLARI DURMUŞTU"

"Geçen yıl 30 milyon liralık okul açılışı gerçekleştirdik. Bu az bir rakam değil. Benden önce görev yapan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. O yılda onlar başlamamış olsalardı biz geçen yıl devletin bütün yatırımları durmuştu, biz bu okulları bitiremezdik. Bize nasip oldu. Hepsi de şık ve güzel okullar. Okulları dışarıdan gördüğünde özel okullar havasında. İçleri de son derece güzel. Valimize teşekkür ediyorum. 2020 Yılı bütçesindeki parayı bize 2019 yılında bize verdi ve biz o okulları bitirdik.

OKULLARI GİDİN GÖRÜN...

Ereğli Lisesi'ni gidin görün. Cumhuriyet'in ek binasını görün. Özel okula kayıt yaptırıyoruz diye oraya gidiyorlar. Turizm ve Otelciliği gidin görün. Bahçelievler'de açtığımız okulu görün. Okullarımız iyi gidiyor, Gülüç'te bir sorunumuz var. Gülüç'te bir okul yatırım programına girdi, bu yıl içerisinde temelini atacağız, 1 yıl içerisinde bitireceğiz. Orada da tekli eğitime geçilecek.

MERKEZDE 1 OKUL ÇİFTLİ EĞİTİM VERİYOR

Merkez de 1 okulumuz kalacak, ona da farklı bir çözüm yolu arayışı içerisindeyiz. Hayır severlerimiz bize oldukça destekçi. Bilim Sanat Merkezi için Hayrettin Yavuz okul yaptırıyor. İnşaatı gittim gezdim, Temmuz ayı gibi bize teslim edecek. Şuanki değeri yaklaşık 6 milyon lira. Bir kişi bize geldi, ben bir hayırseverlik yapacağım dedi ve 6 milyon lirayı bağışladı"

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)