Karadeniz Ereğli Belediyesi, havaların ısınmasıyla sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarına başladı.

Sıcaklığın artmasıyla haşerelerle mücadeleye başlayan Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çalışmalarını özellikle dere yatakları ve çöp konteynırlarında sürdürüyor.

Müdürlük, halk sağlığını tehdit oluşturan zararlı vektörlere yönelik biyosidal uygulama faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı:

Özellikle yaz sezonunda sivrisinek ve karasineklere yönelik akşam ilaçlama çalışmalarımız bu faaliyetin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Yaşam alanlarımızdan bu canlıları uzak tutmak için tecrübeli personelimizle hassasiyetle çalışmaktayız. Halkımızın sağlığını korumak bizim öncelikli ödevlerimizdendir

(Biyosidal Uygulama: Bakteri, virüs, mantar, böcek, sinek, fare gibi tek hücreli ya da çok hücreli mikroorganizmalar ile mücadele için kullanılan kimyasal ya da biyolojik preperatların tamamı “biyosidal” olarak nitelendirilmektedir. Kullanım amacına göre “dezenfektan, antiseptik, antiviral, insektisit, rodentisit, antibakteriyel” gibi isimler almaktadır.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)