Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, bu kez de telefon dolandırıcılarına darbe vurdu. Kdz.Ereğli'de 76 yaşındaki N.A'yı telefon ile  dolandırıp ziynet eşyalarını ve bir miktar parasını alıp kaçan 2 kişi, polisin titiz çalışması sonucu 1 günde Karabük'te yakalanarak ilçeye getirildi ve adli makamlara teslim edildi.


Adli makamlara teslim edilen iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Gözaltına alınan 2 kişinin denetimli serbestlik yasasından yararlanarak bir süre önce cezaevinden çıktığı ve suç dosyalarının kabarık olduğu ortaya çıktı. Zanlılardan birinin girdiği apartmandan çıkış anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde dolandıcılardan birinin yüzünü kolu ile kapatmaya çalıştığı da belirlendi. Ereğli Emniyeti, dolandırıcıları kentteki mobese kameralarını incelerken, günü birlik ilçeye girip çıkan otomobilleri de tespit ettikten sonra, olaya karışanları diğer emniyet müdürlüklerine bildirdi.


 

 Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin mobese ve güvenlik kameralarını da kullanarak çalıştığı operasyonda telefon dolandırıcılarını kısa sürede gittikleri Karabük'te yakalayarak ilçeye getirip adli makamlara teslim etti.

 

OLAY

Kendilerini başkomiser olarak tanıtıp darbe girişimine karşı sürdürülen soruşturma kapsamında, 'Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait altın ve paraları topluyoruz' diyerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

 

ERDEMİR CADDESİ'NDE YAŞANDI

Alınan bilgiye göre, 76 yaşındaki N. A. telefonla kendisini başkomiser olarak tanıtarak arayan kişinin, "FETÖ için 16 kişi sizin adınızı kullanarak altın ve para almış. FETÖ'nün altın ve paralarını topluyoruz? Size polis gönderiyorum ona para ve altınlarınızı verin" sözlerinin ardından evde bulunan 15 yarım, 11 çeyrek altın ve 3 bin Türk lirasını bir süre sonra Erdemir Caddesi'nde oturduğu apartmanın kapısına gelen kişiye teslim etti.

 

EMNİYETE ŞİKAYET ETTİ

Dolandırıldığını anlayan N. A. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu.

Apartman girişindeki güvenlik kamera görüntülerinden şahsın kimliğini daha sonra da kullandığı aracı tespit eden polisler kısa sürede şahısların detaylarına da ulaştı. Şahısların ilçeden dolandırıcılık olayının hemen ardından ayrılarak Karabük iline gittiği tespit etti. Polisler tarafından Karabük'te gözaltına alınan iki kişi Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

 

CEZAEVİNDEN YENİ ÇIKMIŞLAR

Zanlılardan Abdullah D'nin dolandırıcılık, Soner K'nin ise dolandırıcılık, hırsızlık ve basit yaralama suçlarından sabıkası olduğu tespit edildi. Bir süre önce cezaevinden denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye edildiği öğrenilen iki zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından Kdz. Ereğli Adliyesine sevk edildi.

 

DAHA CAN YAKACAKLARDI...   

Kdz.Ereğli'de yaşanan olayın kısa sürede çözüme kavuşturulması ise "belki de kaç kişinin daha canını yakamadan polis yakaladı" olarak yorumlandı. Öte yandan son dönemlerde Kdz.Ereğli'de çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan yaklaşık 5 kişi belirli aralıklarla yakalanarak cezaevlerine gönderildi.


AMAN DİKKAT!..

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları, telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp para, altın isteyen şahıslara inanılmaması duyuruluyor.


Adli makamlara teslim edilen iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)