Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, eşi Muhammet Kısa'yı (63) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Huriye Kısa, müşteki Dursun Kısa, Ayfer Kırtay, Rıza Kısa ve taraf avukatları katıldı. Tanık Salim Özmen, ifadesinde, olay günü iftar yemeğinde olduğunu ve maktulun oğlu Ergin Kısa'nın kendisini arayarak, "Babam çatıdan düşmüş, başı kanıyor, bize kadar gelsen." dediğini söyledi.

 

"HANİ ÇATIDAN DÜŞMÜŞTÜ?"

Maktulun diğer oğlu Dursun Kısa'nın da aramasının ardından olayı ciddiye alıp evlerine gittiğini belirten Özmen, "Ergin Kısa'ya babasının nerede olduğunu sorduğumda bana, 'Yukarıda.' dedi. Ben de, 'Hani çatıdan düşmüştü.' dedim. Sonra yukarıya çıktık, karanlıktı. Küçük bir odada el feneriyle baktığımda maktulun başında oğlu Rıza Kısa vardı. Etrafa baktığımda olayın çatıdan düşme gibi olmadığını hemen anladım. Jandarmaya haber verdim." diye konuştu.

 

"ÖYLE BİRŞEY OLMAZ"

Özmen, maktulun ölümünden 1,5 yıl kadar önce arkadaşıyla maktule çay içmeye gittiğini kaydederek, "Burada Huriye Kısa bize, kendisinin eşi ile gelini Melda arasında ilişki olduğundan şüphelendiğini söyledi. Bunun üzerine Muhammet Kısa, 'Öyle bir şey olmaz.' deyip tepki gösterip çıktı. Biz de 'Böyle bir şey olmaz.' dedik. Olay öylece kapandı." dedi.

 

"ÖLMÜŞ OLMASINA RAĞMEN ÇOK MUTLUYDU"

Maktulun oğlu Rıza Kısa da babasının ölümünden sonra jandarmadaki ifadelerinin ardından eve geldiklerini dile getirerek, "Ergin ve eşi yemek yiyordu. Ergin, babam ölmüş olmasına rağmen çok mutluydu ve 'Bu benim en mutlu günüm.' dedi. Eşi Melda ile aralarında tartışma çıkmıştı. Pencereden sesler duyuluyordu. Ergin eşi Melda'ya, 'Sen beni de kendini de yakacak mısın?' gibi şeyler söylüyordu. Bunları işittim." ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanının, bahsettiği olayları ilk celsede alınan ifadesinde neden anlatmadığını sorması üzerine Kısa, "Emin olmak, tavırlarını görmek istedim. Mahkemeden sonra kardeşimle tartışmalarımız devam etti. Kendisi itiraf etti. Biz tartışırken, 'Bunu ispat edemezsiniz.' diye söylüyordu, nasıl yaptığını söylemiyordu." dedi.

 

"HEP KANUN BULSUN DİYORSUNUZ"

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Bu ifadeleri daha önce neden söylemedin, şimdiye kadar neredeydin? Hep 'kanun bulsun' diyorsunuz." diyerek tepki gösterdi.

Tutuklu sanık Huriye Kısa ise ağlayarak verdiği savunmasında, kendisinin ve diğer çocuklarının oğlu Ergin'den korktuğunu anlatarak, oğlunun evde bıçakla gezdiğini, bu yüzden jandarmaya şikayette bulunmak istediğini ancak eşinin buna engel olduğunu sözlerine ekledi.  Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebinin reddederek duruşmayı erteledi.

 

OLAY

Ereğli ilçesine bağlı Alacabük köyünde, 19 Haziran 2016'da, Muhammet Kısa evinde ölü bulunmuş, olay yerinde yapılan incelemede, yaşlı adamın başına aldığı darbe nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edilmişti.

Olayla ilgili Kısa'nın eşi Huriye Kısa, jandarma tarafından gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

 

(AA)