Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ile Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, 2012-2013 öğretim yılı mezuniyet töreni Erdemir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

 

422 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Ereğli Eğitim Fakültesinin 4 yıllık İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programları ile Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Öğretmenliği programlarını tamamlayan 390 öğretmen adayı, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Denizcilik İşletmeleri Yönetim Bölümünü bitiren 32 öğrenci diplomalarını düzenlenen tören ile aldılar.

 

DERECE YAPANLAR KONUŞTU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile sürdü. Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünü birincilikle bitiren Ahmet Dağkuş ve Ereğli Eğitim Fakültesi mezunları adına fakülte ikincisi Burçin Kahveci’nin konuşmalarının ardından Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, üniversite gençliğinin çağdaş kimliği ile topluma örnek olması gerektiğini söyledi. Azar konuşmasında şunları söyledi:

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYİ BENİMSEMİŞ…

“Çağdaş insan, laikliği ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş hukuka saygılı, yeniliklere açık sürekli öğrenmeye istekli, eleştirel düşünceye sahip çevresindeki sorunlara duyarlı ve sorun çözme yeteneği yüksek insandır. Geleceğimizin güvencesi gençlerimiz bilimi ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye insan haklarına saygılı, erdemli, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik değerlere ve ulusal değerlere bağlı, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, dünyanın her ülkesinde çalışabilecek birikime sahip sağduyulu çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gururunu taşıyoruz”

 

“KAPASİTESİNİ ARTTIRARAK DEVAM EDİYOR”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer’de, üniversitenin 10 fakülte, 1 devlet konservatuarı, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 19 araştırma uygulama merkezi ve 7 meslek yüksek okulu ile eğitim öğretimine her geçen gün kapasitesini arttırarak devam ettiğini söyledi. Batı Karadeniz Bölgesinin güçlü bir yükseköğretim kurumu olan üniversitenin yeni bölümler kazandırmayı ve öğretim elemanı sayısını artırmayı hedeflediklerini hatırlatan Özer konuşmasında şunları söyledi:

“2010-2011 eğitim öğretim yılı itibariyle 16 bin öğrenci sayımız 2012-2013 eğitim öğretim yılında 21 bine ulaştı. Bu yıl yeni açtığımız bölümlerle 2013-2014 eğitim öğretim yılında 8000 yeni öğrenciyi üniversitemize kazandırmayı dolayısıyla toplam öğrenci sayımızı 26 bin olmasını hedeflemekteyiz. Ereğli kampüsümüzü güçlendirmek için önemli adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Ereğli kampüsünde eğitim gören öğrenci sayımızı son iki yılda %45, öğretim elemanı sayısını ise %50 oranında artırdık. Ereğli Meslek Yüksekokulunu Kasım 2012 tarihinde kurduk ve bünyesinde 4 bölüm ve bu bölümler altında 7 farklı program açtık. Ereğli MYO’ya yeni öğretim yılında öğrenci almayı hedefliyoruz.

 

“ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI”

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulumuzu Denizcilik Fakültesine dönüştürmek için çalışmalarımızı tamamlayıp YÖK’e başvurduk. Bu talebimiz YÖK tarafından kabul edildi ve MEB Bakanlığına gönderildi. Denizcilik Fakültesinin kurulması için Bakanlar Kurulu kararını beklemekteyiz. Bu fakültenin kuruluşunun uygun görülmesi halinde Ereğli kampüsümüzün eğitim birimi ve öğrenci sayısı Zonguldak merkezden sonra en büyük ikinci kampüs olması yolunda önemli bir adım atmış olacağız. Artık sıra Ereğli kampüsünü tek bir noktada birleştirmeye gelmiştir. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak eğitim öğretimin hem çağdaş dersliklerde hem de gelişen teknolojik imkanları kullanarak etkin bir şekilde sürdürülmesini ve bu olanaklardan merkez-ilçe, fakülte-yüksekokul ayrımı yapmaksızın tüm eğitim birimlerimizin eşit derecede yararlanmalarına büyük önem vermekteyiz”

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Fakülte ve yüksek okulu derece ile bitiren öğrencilere ödüllerinin, Ereğli Eğitim Fakültesi Ana Bilim Dallarını derece ile bitiren öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından Ereğli Eğitim Fakültesi mezunlarının öğretmenlik yemin töreni gerçekleştirildi. Üniversitenin senato üyelerinden diplomalarını alan mezun öğrenciler yemin töreninin ardından mezuniyetlerini kep atma töreni ile kutladılar.

 

GÖRME ENGELLİ MEZUN OLDU

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer, Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünü görme engelli bir öğrencinin tamamladığını belirterek kendisini kutladı. Doğuştan görme engelli Recep Dilek yakını vasıtasıyla mezuniyet diplomasını alırken Rektör Özer’de kendisine şilt takdim etti.