30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Kdz.Ereğli'de tören düzenlendi. İlk tören Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.  Diğer tören ise Kaymakamlıkta gerçekleştirildi. Kaymakamlıkta Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın tebrikleri kabul etti.




Devrim Bulvarı'ndaki son tören ise yine cılızdı. Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ilk törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra İstiklal Marşı söylendi. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Deniz Teğmen Gökhan Akbağ yaptı. Akbağ, konuşmasında; "Başkomutanlık Meydan Muharebesinin önemi sadece düşman ordularının yenilmesinden değil aynı zamanda Yüce Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönem açarak, yeni bir Türk devletinin kurulmasına imkan sağlamasından da kaynaklanmaktadır. Bugün zaferin en büyüğü Başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk Milletinin kahramanlık duygusunu ve milli gururunu besleyen en güçlü kaynaklardan biridir ve böyle kalacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri 96 yıl önce olduğu gibi bugün de üstün bir vazife anlayışı içerisindedir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canını seve seve feda etmeye her zaman hazırdır. Bu kutsal zaferin 96'ncı yıldönümünde başta ebedi komutanımız eşsiz önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyorum."ifadelerine yer verdi.

Tören şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ve geçit töreni ile son buldu. Törene halktan az sayıda kişinin katılması dikkat çekti.