Kdz.Ereğli Belediyesi'nin düzenlediği konferansın moderatörlüğünü yapan Oruç, konferans sonrası gazeteciler ile sohbet etti.

 

"GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE DÜŞÜNDÜĞÜM BİR YER"

Kdz.Ereğli'nin dinamik ve etkili bir yer olduğuna değinen Oruç, şu ifadelere yer verdi: "Ereğli benim doğduğum büyüdüğüm bir yer. Babam Deniz Astsubaydı. 90'da mezun olduktan sonra uzun süre gelemedim, 2017 yılında gelebildim buraya. Doğduğunuz yer hastane, ilkokul okuduğunuz yer Turgut Reis, Anadolu Lisesi, gözyaşları içerisinde düşündüğüm bir yer.

 

"ANAVATANIM"

Memleketim ana vatanım. Elimden geldiğince Ereğli'nin nasıl güzel bir yer olduğunu, enerjisini, imkanlarını, kaynaklarını anlatmaya çalışıyorum. Benim alanım siyaset değil, dış politika, medya, dış basın. Ereğli denilince kendime parantez açıyorum. Dinamik, etkili bir yer. Türkiye siyasetinde ekonomisinde de kültüründe de kaliteyi yükselten bir yer. O kadar gurur duyuyorum ki. Karayolu ile gelirken Düzce'den döndük bu tarafa gelirken güzellik. Ereğli'nin Cumhurbaşkanımıza tam destek vereceğine eminim. Bazı yerler cennet gibidir, Ereğli bu kadar içselleştirdiğim bir yer"

 

KÜLLİYE'YE DAVET

Sadece Ereğli değil Zonguldak'ın sorunlarına da elinden geldiğince katkı sağlamaya çalıştığını anlatan Oruç, konferansı takip eden gazetecilerle sohbet ettikten sonra kendilerini Cumhurbaşkanlığı külliyesine davet etti. Öte yandan Oruç'a özellikle bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Bayanlar uzun süre Oruç ile fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleri ile yarıştı.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)