1 Temmuz Kabotaj Bayramı ve Piri Reis’i anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında Ereğli Liman Müdürlüğü tarafından Erdemir’e ait Göztepe Tesislerinde yemek verildi.

 

Ereğli Liman Müdürü Ahmet Turgay Okur, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Piri Reis’i anma ve kutlama yılı etkinliklerine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım adına denizciliği tanıtım amacıyla deniz tasarımlı objeleri hediye edildi.

 

Törende konuşan Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Türkiye’nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu hatırlatarak, “İş sahibi olacak isek bunun tek yolu denizcilikten geçer” dedi.

 

Dünya ticaretinin deniz yolu ile yapıldığını belirten Erdem konuşmasında şunları söyledi:

 

“Eğer bir ülkenin denizciliği gelişmemiş ise siz hiç bir şey yapamazsınız. Türk denizciliğinin gelişmesindeki en önemli etkenlerden biri de çok kıymetli Deniz Kuvvetlerimizindir. Ereğli, Karadeniz’in en büyük limanlarından birine sahiptir. 20 milyon ton kapasitemiz var, Ereğli denizcilikte büyüyecek ve büyümeye de devam edecek aynı şekilde Türkiye’de büyüyecek, başka şansımız yok çünkü 3 tarafımız denizlerle çevrili. Deniz Ticaret Odası olarak denizciliğin gelişmesi için her türlü desteğe hazırız. Yılda 2 bin 850 gemiye hizmet vermekteyiz. Yelkencilikten balıkçılığa, Ro-Ro gemilerine, 180 bin tonluk gemilere kadar tüm hizmetleri sağlıyoruz. Denizci olmak farklı bir şeydir, herkes denizci olamaz. İsterdim ki Kaymakam ve Belediye reisi de burada olsaydı”

 

SUDE DENİZCİLİK'İN ÖDÜLÜNÜ OĞUZ ÜNLÜER ALDI

Karadeniz Bölge ve Garnizon komutan Vekili Kurmay Albay Bahadır Yalçın, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Erdemir Liman Koordinatörü Tunca Özenci, Erdemir Koruma ve Güvenlik Müdürü Ümit Göçmen, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şube Müdürü Yelda Çelebi, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şubesi Uzmanı Alper Erenler, Sude Denizcilik Oğuz Ünlüer, Soytrans Acente Osman Soydemir, Nehir Kara ve Deniz Acenteliği Kağan Boy, Öznak Acente Nevzat Öztürk, Ereğli Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz’a Ereğli Liman Müdürü Turgay Ahmet Okur tarafından deniz tasarımları objeleri hediye edildi.