Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta.

Madenci anıtı önünde Zonguldaklılara seslenen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"ZONGULDAK KARARLILIĞI GÖSTERİYOR"

"Zonguldak'ın yüreği temiz, yiğit mert insanlarına yandık. Sizlerin emeğinizle alın terinizle yerin metrelerce altında kazma sallayarak ülkemizi büyütmenize yandık. Zonguldaklı kardeşlerimle aramıza hiç kimsenin girmesine izin vermedik. Birilerinin sevdamıza kara çalmasına fırsat tanımadık. Zonguldak bizi nasıl Allah için sevdiyse biz de sizi karşılıksız sevdik. İnşallah yeni dönemde hiç kimsenin aramıza girmesine müsaade etmeyeceğiz. El ele omuz omuza vererek inşallah Türkiye'yi hedefleri ile buluşturacağız. Bu meydan bana Zonguldak'ın kararlılığını gösteriyor.

 

"KAFALARINI KOPARIYORUZ"

34 Yıldır milletimize musallat edilen bu yılanın kafasını adım adım koparıyoruz. Kendisini güvende hissettikleri, dağ, tepe, kamp, şehir varsa ne varsa hepsini başına geçireceğiz. Afrin'den sonra diğer terör bataklıklarını da kurutmak için adım atmaya başladık. Tüm teröristlere bedelini ödettireceğiz. Şehit ve gazilerimizin kanları yerde kalmayacak. O Pensilvanya'daki şarlatan ve ona tapanlar var ya onlardan da hesabını soruyoruz, soracağız. O ne diyorsa CHP'de aynı şeyleri söylüyor. Al birini vur ötekini.

 

"DAMGAYI VURMAYA HAZIR MIYIZ?"

Cumhurbaşkanlığı makamına bu kardeşinizi gösterdiniz ama parlamentoda benim partim yoksa oradan bana güç gelmezse o zaman biz kanun yapma yetkisine sahip değiliz. Cumhurbaşkanının kanun yapma yetkisi yok. Bu gücü meclisten alacak. Meclise de büyük destek vermemiz gerekiyor. Burada AK Parti'ye damgayı vurmaya hazır mıyız? Terörle mücadele konusunda kararlılığımız Kandil ve Pensilvanya'daki alçakların uykusunu kaçırıyorsa buradakilerin de uykusunu kaçırıyordur.

 

"EREĞLİ-DEVREK, EREĞLİ-ZONGULDAK 3 YILDA BİTECEK"

Son 16 yılda Zonguldak'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 18 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde bin 652 adet yeni derslik inşaat ederek 50 kişilik sınıflara son verdik. Yüksek öğrenimde 6650 kapasiteli yurtları sunduk. Çaycuma'ya bin, Zonguldak'a 300 olmak üzere bin 300 kişilik yurt açıyoruz. Sağlık alanında devrim gerçekleştirdik. 9'u hastaneden oluşan 17 tane sağlık tesisi yaptık. 400 Yataklı Ereğli Devlet Hastanesi, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 100 Yataklı Devlet Hastanesi bunlardan bazıları. 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi ile birlikte 4 sağlık tesisin inşaası sürüyor. TOKİ aracılığı ile 4 bin 715 konut projesini hayata geçirdik. 22 Kilometre bölünmüş yol yapılmıştı 2002 yılına kadar, bu yol şimdi 186 kilometreye çıktı. Buranın coğrafi yapısını da biliyorsunuz, nereden nereye geldik.


ADAPAZARI, KARASU, AKÇAKOCA, EREĞLİ, ALAPLI DEMİRYOLU AĞI

Yatırım bedeli 6 katrilyon olan 8 yol projemizin inşaası ise devam ediyor. Bunlardan biri Mithatpaşa tünellerinin de olduğu Zonguldak, Amasra, Kurucaşile, Cide yoludur. Bu projeyi 3 yıl içinde bitireceğiz. Ereğli-Zonguldak, Ereğli-Devrek, yolunu 3 yıl içerisinde bitireceğiz. Demiryolu hattını elektrikli hale getiriyoruz. Bir diğer demiryolu hattı ise Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli limanı, Bartın limanı demiryolu projesidir. Filyos limanı alt yapı inşatında yarıya geldik. Türkiye'nin 3'ncü büyük limanı olacak Filyos limanı projesi ile Batı Karadeniz'de kombine taşıma hizmeti verilecek bir tesise kavuşuyoruz. Proje sadece Zonguldak'ın değil tüm Karadeniz'in ana ihracat merkezi olacak.

TTK'YA İŞÇİ ALINACAK

Bu yıl sonuna kadar TTK'ya bin kişi alacağız. Önümüzdeki yıl buna 500 ilavemiz olacak. Toplamda bin 500. Mekanize sisteme geçtiğimiz için 5+7 sistemi ile inşallah olacak haberiniz olsun. Zonguldak'a verdiğimiz 660 trilyon tutarındaki teşviklerden toplam 219 bin işverenimiz ve sigortalımız yararlandı. Bugün gelirken elimiz boş gelmedik.

 

ZONGULDAK'A MİLLET BAHÇESİ

Ülkemizin farklı bölgelerine millet bahçeleri kazandırıyoruz. Caminin yanı başında TTK'ya ait hazineye devir edilmiş arazi var orayı millet bahçesine dönüştüreceğiz. Denizin kenarında böyle bir millet bahçesi. Alacaksınız çocuklarınızı, çocuklarla beraber yatın yuvarlanın"




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)