Son yapılan yerel seçimlerde CHP Devrek Belediye Başkan Aday olan ve seçimi az bir oy farkı ile kaybeden Songül Malkoç belediye başkanı seçilememesine rağmen  Devrek’in yaşadığı sorunlara ve sıkıntılara duyarsız kalmayıp vatandaşların yanında yer alıyor.

 Songül Malkoç ekibiyle birlikte Devrek Karşıyaka Mahallesinde yaşanan heyelan bölgesini ziyaret edip Afet bölgesinde görevlilerle ve vatandaşlarla bire bir görüşerek gerekli bilgileri alarak heyelan bölgesini gezdi.
Devrek’te son yaşanan heyelanda 500 kişinin mağdur olup önlem alınmadığı sürece de mağduriyetlerin artacağını belirten Malkoç, “Yerinde yaptığımız tespitle heyelanda 5 katlı binanın çökmesi ve İmam hatip lisesinin yıkılması yerle bir olması bölgede evleri olanların tedirginliğini artırmıştır” dedi.

Malkoç şöyle konuştu: “Bizler Belediye yönetimine talip olduk. Çok az bir oyla seçimi kaybettiğimiz için bizimde sorumluluk taşıdığımızı düşünüyorum. Ama muhalefet partisi olduğumuz için elimiz kolumuz bağlı.Heyelanla ilgili gerek Belediye Başkanımızdan gerekse yetkililerden detaylı açıklamalar bekliyoruz. Kırk yılın hesabı sorulacağına , Ereğli Devrek yolundaki tonlarca harfiyatın dağın üstüne atılması dağdaki yükü ciddi bir şekilde artırmıştır.Zaten heyelan bölgesi olan yerde çeşmelerin yıkılıp menfezler yapılmadan suyun yeraltında damarlar bularak mevcut toprak yapısını bozmuş olup doğanın kimyası ile oynanmıştır. Dağın eteklerindeki bütün binaların temelleri de bu olaydan etkilenmiştir.Bu binalar dedelerden kalan baba topraklarıdır.Doğa hareketinin yanında karayollarının çalışması bölgenin bugünkü duruma gelmesini yakından etkilenmiştir.Başka yerleri olmadığı için buralara 2 – 5 katlı arası  evler yapılarak dönemlerin belediye başkanları  50 yıldır kolaylık sağlamışlardır. Bu nedenle buradaki evlerin ruhsatlarına, iskanlarına bakılmaksızın mağduriyetin giderilmesi, bölgede yaşayanlara psikolojik destek verilmesi ve bu heyelanın hangi bölgeleri de etkileyeceğini kamu oyuna detaylı açıklama istiyoruz.”