Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Yönetimi bu yolun biran önce bitirilmesi için binlerce imza toplayıp ilgili bakanlıklara ulaştırsa da yol çilesi sürmeye devam ediyor. Armutlucuma Civar Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu ise son dönemlerde özellikle bu yol güzergahını sürekli gündeme getirerek kamuoyu oluşturma gayretinde.

Geçtiğimiz günlerde bu bölgede dere yataklarındaki su seviyenin yükselmesi vatandaşa "korkulu" anlar yaşatırken iki noktayı birbirine bağlayan ufak köprüye benzer yapının ise durumu içler acısı.

Armutlucuma Civar Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu bu kez de yaşadığı sorunları sosyal medya üzerinden gündeme taşımaya çalışıyor. "Kaderine terkedilmiş bölge" olarak değerlendirilen paylaşımlarda işadamlarının bölgeye yapabileceği hizmetlere ve desteklere de katkı vermeye hazır olduklarını açıklayan Dernek Yönetimi konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

 

"Derneğimiz kurulduğu bu günden itibaren en etkin faaliyetlerin son 2 yıl içerisinde yapıldığı tüm üyelerimiz ve hemşehrilerimiz tarafından bilindiği gibi Derneğimizin ilk kurulduğu günlerdeki faaliyetlerin üstüne çıktığı her geçen gün farklı bir faaliyet ile kamuoyunda adımızın daha sık geçtiği daha, sorumlarımız ile ilgili daha somut adımlar atıldığı gözle görülmektedir. Bölgemizde İş adamları tarafından yapılacak olan veya yapılması düşünülen, samimiyet içerisinde bu projelerde somut adımlar atmaya hazır olan  iş adamlarına, köylerimiz için katkı sağlayacak, kalkınmasına yönelik proje ve çalışmalarda  Armutlucuma Civar Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği  Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak her türlü maddi ve manevi katkıyı göstermeye hazır olduğumuzu tüm üyelerimize ve hemşehrilerimize bildirir, esenlikler dileriz"