Baykal, CHP'li belediye başkanlarına teşekkür etmek için Gökçebey, Zonguldak merkez, Ereğli’de ziyaret programı düzenledi.

 

Ereğli’nin Türkiye’nin sanayisinde önemli çıkış noktası olduğuna dikkati çeken Baykal, “Türkiye’nin dünya sanayine açılan yüzü, sanayiyi besleyen ana damar Ereğli damarıdır. Kriz geçti mi geçmedi mi sen gel de demir çelikte çalışıp arkadaşları işten atılmasın diye yüzde 35 ücretinin indirilmesini söyleyene sor” dedi.

Posbıyık, Genel Başkan Baykal ve CHP’li Milletvekilleri önümüzdeki günlerde Ereğli’ye yeniden davet edebileceklerini belirterek, “Yüzde 35’lik gerileme doğru değildir diyenleri işten atıyorlar. Yarın inanıyorum ki ev, araba alan, bankalara kredi borcu olanlar borçlarını ödemediklerinde acaba icralık oldu diye işten mi atılacak? Eğer bu yanlışlıklar yapılırsa Ereğli’de Erdemir işçilerinin Ereğli halkı ile ortak eylemleri başlar”

 

 

Seçim otobüsüyle ilk olarak Gökçebey'e gelen Baykal'ı Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan ve partililer karşıladı. Daha sonra Gökçebey Belediye Başkan'ı Kılıçarslan'ı makamında ziyaret eden Baykal, çıkışta halka hitap etti.  Ardından karayoluyla Zonguldak Belediyesi'ne gelen Baykal'ı CHP'li gençler ve vatandaşlar karşıladı.  Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret eden Baykal, belediye çıkışında teşekkür mitingi düzenledi. Zonguldak'a, yerel seçimlerde İsmail Eşref'e destek veren halka teşekkür etmek için geldiğini belirten Baykal, "Bizim gönlümüzde Zonguldak'ın ayrı yeri vardır. Niçin? Çünkü Zonguldak halkına bizim derin bir saygımız vardır. Emeğin, üretimin başkenti de ondan." dedi.  Baykal'ı dinlemeye gelen partililer, "Başbakan Baykal" şeklinde slogan attı.

 

HAKSIZLIK YAPILIYOR

 

CHP lideri Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde attıkları işaret fişeğiyle hükümetin yarısının gittiğini ifade ederek, "Olay sadece belediye olayı değil. Belki diyorsunuz ki 'biz bir işaret fişeği verdik, gidişatın nereye doğru olduğunu gösteriverdik. Bir küçük işaret verdik gerisi gelecek' diyorsunuz, öyle mi? Bakın siz bu seçimde, Zonguldak'ta CHP'li bir belediye başkanı seçtiniz, hükümetin yarısı dün gitti. İnşallah önümüzdeki seçimde hükümetin tümünü götüreceksiniz. Çünkü siz çok iyi biliyorsunuz ki Türkiye böyle gitmez, böyle gitmemeli. Çünkü Türkiye'de büyük haksızlıklar yapılıyor, büyük yanlışlıklar yapılıyor. Bunlara bir son vermek lazım. Tehdide, şantaja, baskıya, paraya, pula, dağıtılan yiyeceklere boyun eğmediniz, siz memleket sevgisiyle Zonguldak'a, Türk-iye'ye sahip çıkmak için oy verdiniz." şeklinde konuştu.

YIRTIP ATACAKSINIZ

 

Türkiye'nin sahip çıkılmaya ihtiyacı olduğunu savunan Baykal, konuşmasına şöyle devam etti: "Meydanı yolsuzluk yapanlara, yolsuzluk yapanları himaye edenlere, onlara kol kanat gerenlere bırakmayacaksınız. Türkiye'de bunların yapılmasına göz yumamayız diyeceksiniz. Hakkı, hukuku sahiplenip ayağa kaldıracaksınız. Dürüstlüğe sahip çıkacaksınız. Devlet yönetimine dürüstlüğü ve ahlakı getireceksiniz. Milletvekillerinin dokunulmazlık zırhını önümüzdeki seçimde yırtıp atacaksınız." Baykal, konuşmasının ardından kendisine çiçek veren bir çocuğu kucağına alarak sevdi.  Daha sonra partililer tarafından 'Deniz Baykal' yazılı forma, Zonguldakspor atkısı ve madenci bareti hediye edildi.  Seçim otobüsüne binen Baykal, halkı selamlayarak Ereğli'ye hareket etti.

 

EREĞLİ ZİYARETİ

Baykal, Kdz.Ereğli’ye yaptığı ziyarette ilk olarak Ereğli Belediye Başkanı Halil Pos-bıyık’ı makamında ziyaret etti. Baykal da-ha sonra Ereğli Belediyesinin ön tarafında kurulan kürsiden yaklaşık bin kişilik kalabalığa hitap etti.

 

POSBIYIK DENEYİMLİ

Baykal, Ereğli halkına Halil Posbıyık’ı belediye başkanı seçtiği için teşekkür ederken, “Teşekkürüm geride bıraktığımız 29 Mart yerel seçimlerinde CHP adayı Halil Posbıyık’a Belediye Başkan olarak verdiğiniz destek içindir. Bu seçimlerde Posbıyık’a ve CHP’ye destek vererek güveninizi göstererek bizi onurlandırdınız. Bu desteğinize layık olmaya çalışacağız. Posbıyık deneyimlidir, sorunları çok iyi biliyor. Yükselen CHP’nin belediyelerdeki parlamentodaki desteği ile el ele birlikte çalışma yapacağız. Posbıyık’ı başarılı kılmak hepimizin görevidir, sorumluluğudur” dedi.

 

HÜKÜMETİN YARISI GİTTİ

Toplanan kalabalığa, “Halil Posbıyık’ın kazanmasından çok sevinç duyduğunuz açık, bundan buraya geldiğinizden düşünülebilir. Bize öyle geliyor ki siz bundan ötesinde bir şeyler daha bekliyorsunuz. Buraya gelişinizin bir başka anlamı var. Sanki belediye seçimi sizi kesmemiş gibi, yani belediye seçiminde tam istediğini tam elde edemediniz gibi. Bir adım oldu, işaret oldu, işaret fişeği attığınız Ereğli’den. Dikkat, birileri geliyor dediniz Ereğli’den. Ereğli’de bir seçim yaptınız dün hükümetin yarısı gitti inşallah önümüzdeki seçimdeki tümünü götüreceğiz” sözleri kalabalık tarafından alkış aldı.

 

EREĞLİ ÇOK ÖNEMLİ

Baykal, Ereğli’nin Türkiye ekonomisindeki yerine de dikkati çekerek, “Karadeniz Ereğli’si Türkiye’de sanayinin önemli bir çıkış noktasıdır. Çok önemli bir çağdaş sanayi merkezidir. Türkiye’nin dünya sanayine açılan yüzü-dür. Türkiye ekonomisinin bir belkemiğidir. Bütün Türkiye-’de sanayiyi besleyen ana da mar Ereğli damarıdır. Son zamanlarda ekonomik bunalım yaşıyoruz, bu ekonomik bunalımın yıllardır izlenen yanlış politikalardan kaynaklandığını hepimiz biliyoruz. Dünyada da ekonomik sıkıntı başladı. Ekonomik sıkıntı banka sıkıntısı olarak çık tı. Mali sıkıntı, finans sıkın tısı olarak çıktı. Ama Türkiye’deki sıkıntı mali sıkıntı değil, bugün ekonomi yüzde 6’dan fazla küçülüyor, bankalar yüzde 9’dan fazla kazanç sağlıyor. Türkiye’de bankalarda sıkıntı yok. Sıkıntı reel sektördü, sanayide, üretimde. Türkiye’de tezgahta, tarlada, fabrikada çalışan insan sıkıntıda bunalımda. Sıkıntı bizim yıllardır izlediğimiz politikada. Türkiye’de sanayiciye sahip çıkmayan yatırım yapmayı önemsemeyen, çiftçisini desteklemeyen, gümrük kapıların açan, Türkiye’deki yerli sanayiyi tarımı ve ticareti kendi uyguladığı politikalarda tahrip eden bir politikanın sonucu sıkıntı var.

 

EREĞLİ DERS VERDİ

Kriz buradan geliyor, kriz bugün başlamış değil. Türkiye’de sorun bakalım çiftçiye, esnafa, emekliye ne zamandan beri krizin içinde. Türkiye’de iktidar var iktidar diyor ki krizin bizimle işi yok, kriz bizi teğet geçti. Kriz geçti mi geçmedi mi sen gel de demir çelikte çalışıp arkadaşları işten atılmasın diye yüzde 35 ücretinin indirilmesini söyleyene sor. Ekonomik kriz konusunda dünyaya ders verdi Ereğli halkı. Ereğli halkı Türkiye’de işçi hakları sendikal haklar toplu sözleşme konusunda dünyaya ders verdiniz. Ekonomi dersi değil insanlık, ahlak dersi verdiniz. İktidar kriz bize dokunmadı diyor buradaki işçi kardeşimiz zaten sınırlı olan bütçesinin 3’de 1’inden gönüllü olarak vazgeçiyor. Bir başka birisi işten atılmasın diye. Sosyal hayatta sosyal bilimlerde çalışma yaşamı ile ilgili ortaya atılan değerlendirmelerde dünyada böyle bir örnek var mı? İbret alsınlar, iktidarın kulağına küpe olsun. Fedekarlıklar dayanışma duygusu bu birbirinize sahip çıkma anlayışı hepimizin kaderi ortak deyişiniz, eğer bir kişi işten atılırsa sadece o değildir atılan bende işten atılırım diyen o sorumluluk anlayışınız bütün dünyaya örnek olsun” sözleri ile düşüncelerini açıkladı.

 

POSBIYIK SERT YÜKLENDİ

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık’ta işten atılmalara dikkati çekerek, “Arkadaşım işten atılmasın diye yüzde 35 maaşlarını geri almanın örneği yoktur dünyada. Şunu ifade etmek istiyorum Genel Başkanıma önümüzdeki günlerde sizi ve milletvekillerimizi tekrar Ereğli’ye davet edebilirim demek istiyorum. Neden mi, hükümet demokrasiyi bilmiyor, telefonla, gırtlağından konuşanı içeri atıyorlar. Ereğli çağdaş bir şehir, çağdaş insanların yaşadığı bir kent. Burada bu yüzde 35’lik gerileme doğru değildir diyenleri işten atmaya başladılar. Yarın inanıyorum ki ev alan, bankalara kredi borcu olan, araba alanlar yüzde 35’lik gerilemeden dolayı bu borçlarını ödemediklerinde acaba diyorum icralık oldu diye işten mi atılacak. Ereğli halkının önünde haykırıyorum eğer bu yanlışlıklar yapılırsa Genel Müdüre, Coşkun Ulusoy’a da haykırıyorum. Önümüzdeki günlerde Ereğli’de Erdemir işçilerileri Ereğli halkı ile ortak eylemlere başlar” sözleri toplanan kalabalık tarafından coşkulu alkış aldı.