Zonguldak il Genel Meclisi’nde komisyonlar ile encümenlerin belirlendiği oturumda, Ereğli’nin temsilcilerinden Ayhan Taşdelen encümen üyeliğine seçildi.

 

Seçim sonuçları şöyle açıklandı:

 

İl Genel Meclisi Nisan Ayı 5. Birleşimini gündemde bulunan maddelerin görüşülmesi ve önergelerin oylamasının ardından tamamladı.

 

Gündemin 3. maddesinde bulunan, Komisyonların seçilmesi ile ilgili teklifin ardından, İl Genel Meclisi 1-Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu 2-İmar ve Bayındırlık Komisyonu 3-Çevre ve Sağlık Komisyonu 4-Plan ve Bütçe Komisyonu 5-İçişleri Komisyonu 6-Tarım Komisyonu 7-Sanayi ve Ticaret Komisyonu 8-Gençlik ve Spor Komisyonu 9-Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu 10-Turizm Komisyonu 11-Arge Komisyonlarından oluşması oy birliği ile kabul edildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu  1-İsmail Terzi 2-Necdet Karaveli 3-Rıfkı Gültekin 4-Dursun Dökmeci 5-Nebahattin Yılmaz

ARGE Komisyonu 1-Özcan Özmekik 2-Ayhan Taşdelen 3-Fevzi Adıbay 4-Fikret Zaman 5-Serdar Akyol

İçişleri Komisyonu 1-Elif Okur 2-Ramazan Taşdemir 3-Filiz Ünal Sarsık 4-Cemil Usluer 5-Nebahattin Yılmaz

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu 1-Temel Uslu 2-Ali Tarakci 3-Siyami Akcaalan 4-Dursun Dökmeci 5-Mustafa Uzundal

Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu 1- Ali Tarakci 2-Fevzi Adıbay 3-Halil Gencer 4-Cemil Usluer 5-Metin Uzun

Turizm Komisyonu 1-Halil Gencer 2-Ismet Köse 3-Rahmi Albuz 4-Cihat Öztürk 5-Dursun Dökmeci

Sanayi ve Ticaret Komisyonu 1-Ismet Köse 2-Temel Uslu 3-Ramazan Taşdemir 4-Cemil Usluer 5-İsmail Korkmaz

İmar ve Bayındırlık Komisyonu 1-Ayhan Akman 2-Vacit Durdubaş 3-Necdet Karaveli 4-Ismet Bostancı 5-Kazım Beceren 6-Fikret Zaman 7-Serdar Akyol

Plan ve Bütçe Komisyonu 1-Ayhan Taşdelen 2-Özcan Özmekik 3-Siyami Akcaalan 4-İsmail Terzi 5-Rahmi Albuz 6-Ayhan Özçelik 7-İsmail Korkmaz

Gençlik ve Spor Komisyonu 1-Ismet Açıkgöz 2-Sadettin Arslan 3-Elif Okur 4-Metin Uzun 5-Ayhan Özçelik

Tarım Komisyonu 1-Filiz Ünal Sarsık 2-Rıfkı Gültekin 3-Ismet Açıkgöz 4-Mustafa Uzundal 5-Cihat Öztürk olarak oluşturulması oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 4. maddesi gereğince verilen önerge ile, en çok oy alan, Ayhan Taşdelen, İsmet Köse ve Ramazan Taşdemir encümen üyeleklerine seçildiler.

 

Gündeme 5. madde olarak alınan Devrek ilçesi Ahmetoğlu Köyü ve o bölgeye yakın köylerimizde yaşayan gençelerimizin spor yapacak bir saha bulunmadığı Ahmetoğlu Köy muhtarlığının belirlediği bir alanın Orman izinlerinin alınarak spor yapıacak duruma getirilmesi hususu görüşülmek üzere, Gençlik ve Spor, Köylere Yönelik Hizmetler ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündeme 6. madde olarak alınan, Zonguldak İl Özel İdaresi Programlarında bulunan asfalt yapım işlerinin maliyetlerinden doğan ve coğrafi şartlardan dolayı yıpranan asfaltların daha uygun asfalt emisyon yapımı ile ilgili yeni teknolojilerin ve saha uygulama fiyatlarının idaremize hem ekonomik ve uygulamadaki faydalarının satih kaplama-stablize yada sıcak asfalt arasındaki diğer çevre illerdeki fiyatlar, maliyetler ve uygulamaların incelenerek İl Özel İdaremizde nasıl kazanım sağlayacağını gerekli komisyonlarca görüşülerek rapora bağlanması ile ilgili konu görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık, Sanayi ve Ticaret, Plan ve Bütçe, ARGE, Köylere Yönelik Hizmetler ve İçişleri Komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edildi.