Kdz.Ereğli Belediyesi CHP Genel merkezi tarafından İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 29 Mayıs – 2 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan “Kentine güvenen kentler buluşması” etkinliğine projeleri  ile katılacak.
Aralarında İzmir, Eskişehir, Antalya, Mersin Büyükşehir Belediyeleri’nin de yer aldığı, Türkiye’nin dört bir yanından sosyal demokrat belediyeler bir ilki gerçekleştiriyor! 29 Mayıs – 2 Haziran 2013 tarihleri arasında CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”, sosyal demokrat belediyeciliğin hizmet ve proje anlayışını tüm yönleriyle tanıtacak.  Kdz.Ereğli Belediyesi 6 proje ile bu tekinliğe  seçilirken ayrıca 61 sosyal demokrat belediyenin katıldığı buluşma halka açık olarak gerçekleşecek. Başkan Posbıyık, Çarşamba günü yapılacak açılışa katılacak.
“Kentine Güvenen Kentler Buluşması”; eğlendirici ve bilgilendirici pek çok aktiviteyle sosyal demokrat belediyeciliğin hizmet anlayışı ve vizyonunu tanıtmayı amaçlıyor. İstanbul’un fetih günü olan 29 Mayıs’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saat 11.00’de yapacağı konuşmayla başlayacak “Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Tanıtım Günleri” başlıklı buluşmada; vatandaşlar ücretsiz konser ve şenliklere katılma, ücretsiz sağlık hizmetleri ve doğal gıdalarla tanışma fırsatı bulacak. 
Kdz.Ereğli Belediyesi etkinlikte Cumhuriyet Halkevleri, Yöresel Tanıtım Evleri,  Sahil bandı, Festivaller, Yaşlılar ve Gençler Evi, Cenaze  Hizmetleri gibi projelerle fuara katılacak.Fuarda ayrıca Kdz.Ereğli’nin tanıtımı yapılacak.