Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Ereğli’ye Rusya ve Ukrayna’dan gelmesi gereken tomruk yüklü gemilerin Zonguldak Limanına yönlendirilmesinin ilçedeki gemi trafiğini sekteye uğrattığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın orman ürünü taşıyan gemileri Zonguldak Limanına yönlendirdiğini ifade eden Erdem yaptığı açıklamasında, “Ürünlerindeki kontroller Zonguldak’ta gerçekleştiriliyor. Ereğli’de böyle bir kontrol noktasının olmaması Ereğli’yi bu konuda garip bıraktı, gemi trafiği ciddi anlamda sekteye uğradı” dedi.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası’nın İğneada ile Sinop Limanı arasında sorumlu olduğunu ekonominin iyi yönde ilerlemesi için de ülkede siyasi istikrarın devamlılığının gerektiğini belirten Erdem şunları söyledi:

“Siyasi istikrar olmaz ise ekonomik istikrar, ekonomik istikrar olmaz ise adalet ve sosyal devlet olmaz. Türkiye ne zaman ne sıkıntı çekmiş ise koalisyon döneminde çekmiştir. Türkiye’nin yeni dönemde de siyasi istikrarı seçeceğine inanıyorum”

Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski hizmet binasının da içerisinde bulunduğu arsanın Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devir edilerek ilçeye yeni bir fakülte kazandırılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Erdem, “Ereğli’de daralan ekonomi ilçeye kazandırılacak yeni fakülteler ile rahat nefes aldırılabilir” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)