Dünyada yaşanan büyük ekonomik kriz bir çok sektörü derinden etkilerken, Kdz. Ereğli'deki tersaneciler de işçi çıkarmak zorunda kalırken, yine de eleman yetiştirebilmek için çaba gösteriyorlar.
Ereğli Gemi de gemi inşasında çalıştırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte işbirliğine gitti. Bu konuda Ereğli Gemli'den yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:
Ülkemizde gemi inşa sanayindeki gelişmeler, bu sektörde çalışan personele ihtiyaç duyduğu alanlarda teknolojideki gelişmelere paralel olarak eğitim verilmesinin gerekliliğini artırmıştır.
Bu düşünceden hareketle Ülkemizdeki gemi inşa eğitiminin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması için çalışmalar yapılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Ülkemizde de gemi sanayicilerinin istek ve ihtiyaçlarına uygun işgücünün yetiştirilmesi önem arz etmektedir.
Bu nedenle, Millî Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Ereğli Gemi İnşaa Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin imkânları birleştirilmek suretiyle, gemi inşa alanında ihtiyaç duyulan işgücünü yetiştirmek ve bu alanda istihdam için temel niteliklere sahip kişilerle, bu alanda çalışanların nitelik ve niceliğinin artırılmasına katkıda bulunmak, yeni teknolojileri etkin ve verimli kullanma becerisini kazandırarak uluslararası standartlara uygun, nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 27/04/2009 tarihinde Eğitim İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Protokol imzalandığı tarihten itibaren 2 (iki) takvim yılı geçerli olacaktır ve Zonguldak Ereğli Hatice Erdem Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinde uygulanacaktır. Zonguldak Ereğli Hatice Erdem Anadolu denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Eyüp Ertaş : 'Mesleki ve Teknik eğitim, çağımızda önemini artırarak devam etmektedir .Bu kursla yaklaşık 2500 kişiye gemi inşa konusunda  mesleki bilgi - beceri kazandırılacak ve sertifika verilecektir' dedi.