Bayramdan önce maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem gerçekleştiren yaklaşık 450 tersane işçisi, 250'şer TL para ödenmesinin ardından eylemine son vermişti. Bayram sonrası tersaneye gelen çeşitli taşeron firmalarda çalışan ve bu eyleme katıldıkları tespit edilen 450 kişinin iş akidlerine iş barışını bozdukları gerekçesi ile son verilmiş bu gelişmenin ardından da çeşitli ses getiren eylemler yapılmıştı.

KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR
Ereğli Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. gemi tersanesinde yaşanan olay ile ilgili açıklamada bulundu. 2 Haziran 2006 tarihinde resmi açılışına müteakip zorlu ve uzun bir maratona başlandığı, geçen süre zarfında üretimi gerçekleştirilerek teslim edilen ve hala inşa edilmekte olan projeler ile bölgede gerek istihdam, gerekse ülke ekonomisine döviz girdiği anlamında önemli katkılar sağladığı ve tüm olumsuz piyasa koşullarına rağmen faaliyetini sürdürdüğü, katkı sağlamaya da devam ettiği belirtilen açıklama şu şekilde devam ediyor. "Bölgemizde Erdemir'den sonra en büyük istihdam alnı olan tersanemiz halen çalışan toplam 1300 civarında personel ile üretimini sürdürmektedir.

KOLAYI SEÇMEDİK
Tuzla Yalova ve Karadeniz bölgesinde faaliyetini gösteren birçok köklü tersane kapılarını kapatırken kolay olanı seçmek yerine büyük hedeflerle zoru başarmayı amaçlayan tersanemiz ayakta kalmak mücadelesinde yine en büyük desteği bir bütün olarak çalışanlarından görmektedir. İlçemize istihdam sağlayan ve ekonomik kriz döneminde ayakta kalmayı başaran güzide işyerimiz ve çalışanlarımızın uluslararası ekonomik kriz, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak hep birlikte atlatacağımıza dair olan inancımız devam etmektedir. Bu çerçevede ekonomik kriz nedeniyle mevcut zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen tüm çalışanlarımızın sosyal haklarını takip edilerek zamanında ödenmesine geçmiş de olduğu gibi bundan sonrada aynı sosyal sorumluluk anlayışı ile devam edilecektir

BEYANLAR GERÇEK DIŞI
Tüm iyi niyetli çabalarımıza ve çalışmalarımıza rağmen kendi şahsi menfaatlerini gözeten malum bazı kişi ve grupların gerçek dışı beyanlarla 6-8 aya varan bir süredir ücret ödenmediği gibi asılsız iddialar ortaya atarak gerek çalışan personeli gerekse halkımızı kandırma işsiz ve ekmeksiz bırakma gayreti içinde olan bu art niyetle kişi ve grupların çalışma barışını bozmak adına yaptıkları tüm çalışmaları boşa çıkarmak için bu güne kadarı olduğu gibi bundan sonra yasa kanunu ve yönetmeliklerle belirlenmiş kurallar çerçevesinde hareket edeceğimizi. Ve tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. İnsana değer veren ve onun işinin ayrılmaz bir parçası olarak gören şirketimiz dünya piyasalarında ve Tuzla'da gemi inşa sektöründe yaşanan tüm olumsuz koşullara rağmen can-ı gönülden çalışmayı şiar edinmiş işçilerin haklarına halel gelmemesi için üzerine düşen sorumluluğun bilincinde davranmaya devam edecektir"