Kızılay Kan Merkezi ile Huzur Çevre ve Eğitim Derneği tarafından Abdi İpekçi Sergi Salonunda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi'nin de tam destek verdiği kan bağış kampanyasında kan verebilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kızılay Kdz.Ereğli Şube Başkanı İsmail İşgören yaptığı açıklamasında, Kdz.Ereğli'nin diğer ilçeler ile kıyaslama yapıldığında kan bağış kampanyasına daha fazla katkı sağladığına dikkati çekti. İşgören, "Kdz.Ereğli'de düzenlenen kan bağış kampanyalarına Ereğli halkının göstermiş olduğu ilgi giderek artıyor. Bu da bizleri son derece sevindiriyor, Halkımızın bu duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Düzenlenen bu kampanyada yoğun ilgi var. Tüm gün boyunda gerçekleştirilen kan bağışında yaklaşık 150 üniteye yakın kan toplandı" sözleri ile konuştu. Huzur Çevre ve Eğitim Derneği Başkanı Abidin Ocak'ta, ilgiden dolayı memnun olduklarını söyleyerek, Türkiye genelinde 1,5 milyon ünite kan toplanması için başlatılan kampanyanın 600 binde kaldığını kaydetti. Başkan Abidin Ocak, bundan sonra yapacakları Kan Bağışı kampanyasını daha geniş bir ortamda yapacaklarını ve kan bağışı sayısını ar-ttıracaklarını belirterek, "Huzur Derneği olarak başlattığımız kan bağışı kampanyasına ilgi oldukça fazla. Yerimizin yetersiz olması nedeni ile birçok vatandaşımız sırada bekliyor. Bazıları da sıra olduğunu görünce giderek daha müsait bir zamanda geleceklerini söylüyorlar. Türkiye genelinde 1,5 milyon kan toplanması için baş latılan kampanyanın 600 binde kalması ve kan ihtiyacının karşılanması için yapılan çalışmalara bölge olarak bizim de katkı sağlamamız bize büyük onur veriyor. Ereğli'deki vatandaşlarımızın büyük ilgi ve alakası bizleri de son derece mutlu etti" dedi.
Kızılay Kan Merkezi Uzmanlarından Senem Özertuğrul da, Huzur Derneği tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına gösterilen ilginin oldukça fazla olduğunu kaydederek, "Kan vermeye gelen vatandaşlarımıza kan vermelerinin dışında yapılan testlerle ilgili olarak bilgiler de veriyoruz. Bununla birlikte rahatsızlığı olan, ilaç almış ve tedavisi devam eden kişilerden kan almıyoruz. Yapılan kan bağışı kampanyasına ilginin oldukça fazla olması bizler kadar dernek yönetimini, de mutlu etti" diye konuştu.