İYİ Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Ali Kaya beraberinde İl Başkan Yardımcısı Asım Tazegül, İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Ereğli Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyesi adayları, Kepez'de vatandaşlarla bir araya geldi. İYİ Parti Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi adayı Bülent Taşbilek'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen program Kaya'nın mahalleye gelmesiyle kalabalık havai fişek ve meşalelerle coştu.

Başkan adayı Kaya, burada yaptığı konuşmada, ilçede değişimin şart olduğunu belirtti, vatandaşların desteğini istedi.

 

"TONLARCA PROBLEM BİZİ BEKLİYOR"

Kaya, şu ifadelere yer verdi: "Gerçekten çok mutluyum. Kdz.Ereğli birikmiş tonlarca problemi ile bizi bekliyor. Ben öncelikle halkımıza özgürleştirmek için buradayım. Korkularımızı yenmek, oylarımız ile bizi baskı altına alan zihniyetlere dur demek için buradayım. Bizim sosyal medya hesabını beğenmekten bile vatandaşımız çekiniyor, korkuyor. Seçim süreci ile birlikte ittifak görüşmelerinden dolayı ciddi bir zaman kaybı yaşadık. Bu süreç içerisinde etik davranmak suretiyle Kdz.Ereğli'de değişime yardımcı olmaya çalıştık. Fakat ittifak ortağımız tarafından mümkün olmayan talepler ile en sonunda hayırlı tecelli etmiş oldu. Bu kısa sürede örgütlülüğümüzü tamamlayarak meclis listemizi, il genel meclis listemizi oluşturarak halkımız ile birlikte olmayı Cenab-ı Allah bize nasip ettiği için sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

 

"BİZ 3 GÜNDE YAPTIK"

Diğer partilerin 2 ayda yaptığı çalışmayı biz 3 günde yaptık. Biz Kdz.Ereğli'nin sorunlarını çözmek için buradayız. Kazandığımız günde sevinmeyeceğiz, çünkü ağır bir enkaz aldığımızın farkındayız. Kısmet olursa belediye başkanı olursak, sayısı 100'ün üzerinde olan projelerimiz var. Bu projelerin içerisinde almış olduğumuz doneler doğrultusunda birinci sıkıntımız işsizlik ve istihdam, ikinci sıra trafik ardından da gelen sayısız sorunlar var. Burada hizmet veren insanlar bu memleketin sorunlarını gerçek anlamında çözmemişler ki. Günü geçirme politikası. Bakın Kemer'de oturan vatandaş hastaneye akşam 4-7 saatleri arasında gitmeye kalksa 40 dakikayı buluyor. Biz trafik sorununu çözmek için açık çarşının önünde Kepez'de dalçıklar yapmak üzere trafiği birbirinden ayıracağız. Çok büyük maliyetli birşey değil. Sadece yürekli olmak lazım.

 

"HASTANEYE 40-45 DAKİKADA ULAŞILIYOR"

Kırmacı bölgesindeki insanlarımızı hastaneye ulaştırmak için tüneller projemiz var. 5 Yılda bunu bitirmeye çalışacağız, bitiremezsek bizden sonra gelenler tamamlasınlar. Samimi bir şekilde de çıkar anlatırız. Biz bu yola başımızı koyduk, bunun sözünü veriyorum. Olmazsa olmazımız Ereğli'nin il olmasıdır. Ereğli il olursa arkasından üniversiteye kavuşur. Karabük'te 40, Zonguldak'ta 45 bin civarında üniversite öğrencisi varken Kdz.Ereğli'de tahmin ediyorum ki 2 bin 500 civarında öğrenci var. Üniversite öğrencisi bir şehrin sosyo, kültürel yapısını tetikler, sanat edebiyat kültür yaşantısını coşturur. Hayata canlılık katar, akıl havuzu oluşturur. Biz neden bu nimetlerden faydalanamadık? Geçmişteki milletvekilleri ve belediye başkanları hep kavga ettiler. Bu kavgaların bir çoğuna ben şahit oldum. Kdz.Ereğli TSO yönetiminde yer aldım, zamanın belediye başkanı Halil Posbıyık ile dönemin Milletvekilleri Fazlı Erdoğan'ın kavgalarını unutmadık.

 

"ZİHNİYETE TANIK OLDUK"

Erdemir'in özelleştirme sürecinde lojmanlar bölgesini Ereğli Belediyesi'ni devir etmekten kaçan bir zihniyete tanık olduk, ben şahitim. Ben bu şehirde kavgalardan somutlanmış barış huzur içerisinde herkese karşı şefkat ve samimiyetle yaklaşan, İYİ Parti'nin şevkatli belediye başkanı olmak istiyorum. Bunu sağlayabiliriz. Bu kent eğer bunu sağlarsa buraya ciddi yatırımcılar gelecektir. Biz yatırımcıları kovduk buradan.  Gelen yatırımcılar buraya gelmesin diye elimizden gelen her şeyi yaptık. Tekirdağ, Beypazarı, Soma'da insanlarımız neden çalışıyor, neden göç ettiler? Demek ki bugüne kadar yanlış insanlar seçtik, samimi değiller.

 

EREĞLİ İNSANI DIŞARI GİDİYOR

En yakınımızdaki Subaşı'ndaki seçmen sayısı bile 200 aşağıya düşmüş. Göç veriyoruz. Şehrimize, toprağımıza, vatanımıza sahip çıkalım. Bir kere olsun bugüne kadar oy verdiğiniz siyasilere oy vermeyerek onların hatalarını görmelerine fırsat tanıyalım, sonra gene verelim. Ama Kdz.Ereğli bu değişime tanık olmak için bu değişimi yaşamak heyecana kapılmak için bir kere olsun hiç denenmemiş İYİ Parti'ye Ali Kaya'ya verin diyorum. Ben belediye başkanı olduktan sonra yapacağım ilk şey şu, çocuklarımızın oyun alanlarını, parklarını, 24 saat ses ve güvenlik kameraları ile izlenen yerler haline getireceğiz. Çocuklarımız rahat edecek, 24 saat güvenlik altında kalacak. Kalp, tansiyon, şeker gibi çeşitli hastalıkları olan vatandaşlarımız için ilçede oluşturacağımız münhal noktalara panik butonları koyarak yeni bir sistemi ilçemizde hayata geçireceğiz.

 

"AB'DEN CİDDİ DESTEK ALACAĞIZ"

Avrupa Birliği'nden ciddi destek alacağız. Bir kentin sanayi, madencilik ve turizm potansiyelinin yanında tarım potansiyelini kazandırmanın da faydalı olacağını biliyoruz. Kdz.Ereğli'de tarıma müsait olan arazilerimizi istihdam ve ekonomi anlamında kullanıma açılmasını sağlayacağız. Tarım yapmayı başaracağız. Görüşmeleri yaptık, alt yapıyı hazırladık, kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Tarıma yatırım yapan insanların ürettikleri mamülleri satın alma garantili hale getireceğiz. Takriben 3 bin kişilik istihdam doğuracağız. Bununla diğer detayları ile 6-7 bini bulabilir. Biz üretmek zorundayız. Ereğli sanayi potansiyelini değerlendiremedi. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nde halen yabancı yatırımcı yok. 300-500 Kişilik haddehane kurulmadı, gelmeye korkuyorlar, gelenlerden avanta alıyorlar. Ereğli'ye niye gelmezler, vardır bir sebep. Sanayi potansiyelimizi değerlendirmeyi önemsiyoruz ama bunun yanında elimizdeki tarım alanlarını üretime kazandırmak suretiyle acilen köylerde nüfusu arttırmak ve kenti üretime alıştırmak mecburiyetindeyiz. Kdz.Ereğli'nin doğal limanını yat turizmine açılması noktasında en münhal nokta olduğunu biliyoruz. Bu kente marina kazandıralım. Korunaklı doğal bir liman imkanı varken biz bunu değerlendirememişiz. Bu konuya gayret gösteren siyasetçi politikacı yok ki. Buradan politikacıları şikayet ediyorum, onların karnesi bu. Bir şey yapmamışlar, sadece günü geçirmişler. Biz vilayet olursak üniversitemizi kurarsak bu kent gerçekten çok yol kat edecek. Üniversiteyi çok önemsiyoruz. Eski başkanlar vizyonunu doldurmuştur. Halkımızdan genç, dinamik, vizyonu olan, akılcı bir başkan seçmenizi istiyorum. İYİ Parti, Ereğli'ye iyi gelecek. Biz bu yanlış gidişata artık dur  demek istiyoruz. Artık halkımız da yeter desin. Halkın önünde kimse duramaz. Halkımıza sunulan sanal liderlere dur deme zamanı geldi. 20 Yıllık bir belediye başkanlığı yapmış, 17 yıllık bir iktidar var. Değiştirelim artık, değişimin zamanı geldi. Bizim birbirimize ihtiyacımız var yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Çocuklarımız burada doğsun burada büyüsün, torunlarımızı burada sevelim. Ereğli'nin nüfusunun şuan 300 bin olması gerekiyor"

Kaya, alanı dolduran vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.



CEM EVİ ZİYARETİ

Kaya ve beraberindekiler Alevi Kültür Derneği Kdz.Ereğli Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Yöneticilerine çalışmalarına ve hedeflerine ilişkin bilgiler aktardı.