Kdz.Ereğli'de kuyumculara sahte altın bilezik bozdurduğu iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 4 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.




Alınan bilgiye göre, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri ilçe merkezinde sahte altın bilezik bozdurulduğuna yönelik ihbarın ardından harekete geçti.

Ekipler bir kuyumcuda sahte altın bilezik bozduran E.Ç. (20) ile kendisini araçta bekleyen eşi M.C.Ç. (20), E,K. (41) ve D.G (22) gözaltına aldı.

Araçta bulunan zanlıların polisi görünce yol kenarına attıkları bir miktar sahte altın bileziğe ise el konuldu.


Bilezik bozdurmak isteyen E.Ç'nin yapılan kimlik sorgulamasında ise ailesi tarafından 3 ay önce emniyete kayıp başvurusu yapıldığı tespit edildi.

Zanlıların İstanbul'dan kiraladıkları araç ile ilçeye geldikleri ve yanlarında getirdikleri sahte bilezikleri kuyumculara bozdurmaya çalıştıklarını belirlendi.




Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılardan E.Ç. ile D.G. adlı kadınlar, gazetecileri görünce emniyetten dışarı çıkmak istemedi. Bir süre bekleyen zanlılar yüzlerini montlarıyla kapatarak ekip araçlarına bindirilerek götürüldü.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 4 kişi, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)