Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç ve Alport Şirketi Yöneticisi İsmet Yılmaz, Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç'i ziyaret etti.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rafet Kılıç ve Alport Şirketi Yöneticisi İsmet Yılmaz, Karadeniz Ereğli ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç'i ziyaret ederek, Alaplı'ya kurulması planlanan liman için destek istediler. Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu, Ereğli'yi Alaplı'dan ayrı tutmadıklarını, iki ilçenin etle tırnak gibi gördüklerini söyledi. Çimenoğlu, ?Biz Alaplı'da şehre yakın bir yerde bölgeye hitap edecek bir liman ile ilgili çalışma başlattık. Bu liman Alaplı'nın değil bölgenin limanı olarak düşündük. Ereğli'de liman konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz ve uygun yerin orası olduğunu düşündük. Alaplı ve Ereğli'yi hiçbir zaman ayırmadık, bir bütün olarak düşündük. Kağıt üzerinde bir sınırlama olsa da, aslında aramızda bir sınır yok. Etle tırnak gibiyiz. Bu çift yol yapıldıktan sonra Düzce'ye ulaşması çok kolay olacak. Ereğli Organize Sanayi Bölgesine 4 kilometre yakında. Şehir trafiğine girmiyor. Bu projeyle ilgili olarak Alaplı Kaymakamımızı, Zonguldak Valimizi, milletvekillerimizi ve Ulaştırma Bakanlığı'na gittik. Her gittiğimiz yerde bize olumlu görüş bildirdiler. Bu işle ilgili olarak Alport şirketini kurduk. İsmet Yılmaz ve TSO Başkanımız Rafet Kılıç sadece ellerini değil bütün vücutlarını taşın altına koydu. Alport şirketini kurdular, bununla ilgili çalışmalar yapıldı, projeler çizildi ve ÇED raporuna kadar gelindi. Şubat ayında iki toplantı olacak. 4 Şubat'ta Alaplı'da halkı bilgilendirme toplantısı olacak. Diğeri 9 Şubat'ta Ankara'da 18 kurumun katılacağı toplantı olacak. Bu iye başlarken Alaplı ve Ereğli'yi bir bütün olarak düşündük ve bununla ilgili olarak milletvekillerimizi ziyaret ettik ve hepsi olumlu karşıladılar. Bugünde Kaymakamımızı, Ereğli Belediye Başkanımızı ve sizleri ziyaret ederek, bu konuyla ilgili gelinen nokta, aşama ile ilgili görüş alış-verişinde bulunalım dedik? dedi.

Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç de, bölge olarak herkesin bu projeye destek vermesi gerektiğini belirterek, ?Uzaktan da olsa çalışmalarınızı izliyoruz. Geçen sürede daha da iyi bir yol aldığınızı görüyoruz. Bölge için bir ihtiyaç bunun için bizlerde elimizden geleni yapacağız. Daha önceden sorunlar olmuş ve bu bölgeyi bu sorunlar bu hale getirmiş. Bu aşılarak hareket edilmesi lazım. Alaplı üzerinde duruluyorsa, biz bunu 'Yok orası olmaz' demeyiz. Ne yapılması gerekiyorsa bölgemiz için herkesin yardımcı olması gerekir? iye konuştu.

Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç ise, herkese açık olduklarını kaydederek, projeye yatırım yapmak isteyen herkesin yatırım yapabileceğini söyledi. Kılıç, ?Biz bu yatırım Alaplı'nın yatırımı, Alaplı ayrı Ereğli ayrı diye bir şey düşünmüyoruz. Biz sizden TSO olarak destek bekliyoruz, hem yatırımcılar olarak destek bekliyoruz. Biz sembolik olarak şirket kurduk. Bu işin bürokratik işlemlerini yapmak için bunun olması gerekiyor. Yoksa tüzel kişilik olmadan bu işin olması mümkün değil. Biz bu şirketi kurduk belli bir aşamaya getirdik. Biz bütün yatırımcılara ve herkese açığız. Bizim bölgemizin projesine yatırım yapmak isteyen 1 liralıkta yapabilir, bin liralıkta yapabilir. Bunun nihai projeleri çiziliyor şuanda. Tam maliyet projeleri kesin olduktan sonra biz her türlü ortağa açığız. O konuda bir sıkıntımız yok? dedi.

Alport Şirketi Yöneticisi İsmet Yılmaz da, limanı 50 bin tonluk gemiler için düşündüklerini ama deniz derinliği nedeniyle 100 bin tonluk gemilerinde limana girebileceğini söyledi.