Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve ERİDAK Arama Kurtarma Derneğinin Çankırı Valiliği, Türkiye dağcılık federasyonu Çankırı Temsilciliği Çankırı Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübünün 10-11 Kasım 2012 tarihlerinde düzenlediği Çankırı-Ilgaz dağı 8. geleneksel cumhuriyet tırmanışı etkinliğine katıldı.
Çankırı-Ilgaz Dağı Küçükhacettepe Cumhuriyet tırmanışına, Çankırı Turizm Müdürlüğü, Kastamonu Turizm Müdürlüğü, Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ve Gönüllü İtfaiyeciler, ERİDAK Arama Kurtarma Derneği, Ankara ve İzmit'ten Dağcılık grupları ve Zonguldak Gezen Bilir grubu ile toplam 30 kişi başarı ile tamamladılar.
Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 6 Kişilik bir ekibimizle 10 Kasım 2012 Sabahı Çankırı-Ilgaz bölgesine hareket ederek kamp bölgesine ulaşılmıştır. Kamp bölgesinde çadırlar kurulup, tırmanış için gerekli hazırlıklar yapılarak 11 Kasım 2012 sabahı diğer gruplar ile birlikte 5 km.lik mesafeli tırmanışa geçilerek yaklaşık 4,5 saat sürede 2546 m. Yüksekliğe ulaşılarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 74.yıldönümünde özlem ve sevgiyle anılarak, 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmak suretiyle Türk Bayrağı, Belediye Bayrağımızı ve Eridak bayrağımız tepenin zirve noktasına dikilmiştir. Daha sonra 5 km.lik inişe geçilmiş olup yaklaşık 2,5 saat süren yolculuk sonrası kamp bölgesine ulaşılarak İlçemize dönüş hazırlıkları başlanmıştır. Burada İtfaiyeciliğin yalnızca yangın söndürmek olmadığını, tırmanışa katılan personelimizin kondisyon, çeviklik zor şartlarda nasıl müdahale edileceğini ve olağanüstü durumlarda arama-kurtarma çalışmalarında nasıl hareket edileceği deneyimini kazanmış olduk dedi.