Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklama şu şekilde:
 

Kampa katılan 21 kişilik Arama Kurtarma Ekipleri, enkazdan yaralı kurtarma, trafik kazaları, doğada yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı yapılması gerekenler ve karşıdan karşıya iplerle yaralı tahliye işlemi gibi eğitimler yaptı.

 

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 5 kişi, Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 3 kişi, UMKE’den 10 kişi, 112 Acil ekibinden 3 kişinin katılımı ile gerçekleşen tatbikat kapsamında, aralıksız yağan yağmur ve soğuk havaya rağmen ekiplerin tamamı teorik ve uygulamalı uygulamalı eğitimlere tabi tutuldu.

 

UMKE’nin ev sahipliğinde düzenlenen eğitim kampında; enkaz ve yaralı kurtarma operasyon tatbikatında ekiplerin ortaklaşa çalışmaları ve beraber hareket etmeleri ise bu işte profesyonelleştiklerinin göstergesi olarak kabul edildi.

 

Tatbikatın devamında enkazda yaralıyı kurtaran UMKE Ekipleri, yaralıyı Ereğli İtfaiyesi, Devrek Arama kurtarma ekiplerine teslim ettiler. Ekipler yaralıyı kurtarma sedyesine sabitledikten sonra iple karşıdan karşıya geçirerek yaralıyı güvenli bölgeye ulaştırdılar.

 

Uyumlu iş birliği içinde gerçekleştirilen kampta, ekipler olası felaket ve afetlere hazır olduklarını ve bu tarz karşılıklı eğitim ve tatbikatlarının çalışmalarına devam edileceğini birkez daha kamuoyuna duyurdular. Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekipleri, gerek eğitimlerde gerek tatbikatlarda yaptıklarıyla gözlemcilerden tam not aldı.