CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk, Ereğli’nin yaşadığı ekonomik sıkıntıları geçmişte sahip olduğu potansiyel, birikim ve yetişmiş insan gücü ile kabuğunu kırabileceğini söyledi, Türkiye’de lider konuma gelebilecek önemli bir kent olduğunu yineledi.

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli’nin tarih öncesi çağlardan beri değişik kültür, kavimlere ev sahipliği yapan önemli bir kent olduğunu anımsattı son dönemlerde ilçenin yaşadığı ekonomik sıkıntıları aşabileceğini vurguladı. Ereğli Belediyesi tarafından yaptırılan terminal alanının temel atma töreninde konuşan Milletvekili Köktürk, Ereğli’nin önemli bir kent olduğunu belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Ereğli tarih öncesi çağlardan beri değişik kültür, kavimlere ev sahipliği yapmış önemli bir kenttir. Ereğli Uzun Mehmet’in taşkömürü bulmasının ardından demir çelik fabrikalarının yapılmasının ardından Cumhuriyetin sanayisini omuzlarında taşımız, önemini daha da arttırmış bir kenttir. Ereğli’ye bakıyoruz son 20 yılında modern kentleşme olgusu ile ünü Türkiye sınırlarını aşan dünyaya mal olmuş kültür ve sanat festivalleri ve yine sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri ile Türkiye için gerçekten önemli bir kenttir. 
Son yıllarda Ereğli’de ekonomik sıkıntılar yaşandığını görüyoruz, biliyoruz. Özellikle tersanecilik sektörü başta olmak üzere orada binlerce arkadaşımız işini kaybetti, ekmeğini kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Ancak Ereğli geçmişte sahip olduğu potansiyeli sahip olduğu birikimi yetişmiş insan gücü ile bütün bunları aşabilecek kabuğunu kırabilecek Türkiye’de lider konumuna gelebilecek önemli bir kenttir. 
Biliyoruz ki böylesine önemli kentler kültür ve emek alışverişine açıktır”