Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Başkanlık için adaylığını açıklayan işadamı Arslan Keleş, birlikte yola çıktığı ekip arkadaşları ile Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem’i ziyaret etti.

 

"ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Ziyarette konuşan Keleş, Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinin Nisan ayına ertelendiğini hatırlatarak, “daha önceden yola birlikte çıktığımız arkadaşlarımızla aynı kararlılıkta çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sonuçta sadece seçimin tarihi ertelendi, ama bizim yapmak istediklerimizi, düşündüklerimizi hayata geçirmek için ertelenen bir şey yok. Bugün düne göre değişen tek bir şey var o da Ereğli’nin gün geçtikçe kan kaybettiği. Bu konuyla ilgili olarak hem Ereğli’nin hem Zonguldak’ın bir takım acil ekonomik tedbirlere ihtiyacı var.”dedi.

 

"TEŞVİK BÖLGESİ KAPSAMINA ALMAMIZ GEREKİYOR"

Keleş, bölgedeki şartların ticaretle erbapları ve istihdam sağlayanlar için her geçen gün zorlaştığını söyledi ve “Yanı başımızdaki Düzce’nin teşvik avantajı artık Akçakoca’daki Organize Sanayi’nin ilan edilmesinden sonra iyice ortaya çıktı. Milletvekillerimiz ile birlikte acilen Zonguldak’ı teşvik kapsamında avantajlı olabilecek konuma almak gerekiyor. Bizim burada en az 10 yıllık bir süre için Zonguldak’ı 5’inci teşvik bölgesi kapsamında almamız gerekiyor. Bu olmuyorsa da sektörel teşvik ile hem buradaki demir çelik endüstrisinin desteklenmesi hem Zonguldak’taki kömür sanayinin desteklenmesi için çalışmalar yapmak gerekiyor. Şöyle bir dezavantajımız var Zonguldak ili emeklisi çalışanından fazla olan bir yer, dolayısıyla bu bize ciddi anlamda dezavantaj yaratıyor. Çünkü ekonomik anlamda Ankara’dan baktığımız zaman burası geliri yüksek İller arasında gözüküyor. Yatırıma ve istihdama muhtaç iller arasında gözükmüyor. Ama biz burada yaşayanlar olarak biliyoruz ki durum bunun tam tersi. Bunu artık gündeme getirmemiz gerekiyor. Bu konu sadece tek bir siyasi partinin temsilcisinin işi değil bu iktidarı ile muhalefeti ile seçilmiş beş milletvekili ile Zonguldak’ın meselesi. Artık yüksek sese bunu konuşmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

 

“KAMPÜS VE METALURJİ FAKÜLTESİ KONUSU...”

Kendilerinin kısır çekişmelerle ya da kişilerle kavganın içerisinde olmayacaklarını ifade eden Keleş, “dünde değildik, bugün de böyle bir durumun içerisinde olmayacağız. Ereğlimiz için neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Biliyorsunuz bir fakülte meselesi vardı. İki sene önce Fakülte Kampüsü projesinin olacağını haberini alınca çok sevinmiştik ama kayda değer bir gelişme yok orası aynı şekilde duruyor. Daha önce verilen Metalürji Fakültesi için verilen sözler vardı bunlarla ilgili olarak bu işin takipçisi yok. Bu işlerin artık bir an önce takip edilerek çözüme kavuşmasını arzu ediyoruz. Bunlar için de biz elimizi taşın altına sokmaya hazırız. Dediğim gibi hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bu işin memleket meselesi olduğu noktasında birlikte çalışacağız. Amacımız bir an önce hak ettiği istihdamı sağlayabilecek yatırımları çekmek için bir çalışma platformu kurmak.”sözleri ile konuştu.

 

ERDEM'DEN TETİKER'E 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

İrfan Edem de sözlerinin başında rahatsızlığı nedeni ile istirahat eden Kdz.Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’e geçmiş olsun dileğinde bulundu. Keleş ve ekibine çıkmış oldukları yolda başarılar dileyen Erdem, TSO yönetimine girmeyeceğini bir kez daha hatırlattı ve ancak bir büyük olarak ihtiyaç duyulduğunda fikren yardımcı olabileceğini kaydetti.

 

Ziyaret bir süre daha sohbet şeklinde sürdü.