Kdz. Ereğli Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak ve alternatif yollar açmak için aldığı 6 yeni iş makinesiyle sahaya çıktı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hastane-Kemer arası Çevre Yolu, Sakindere Projesi ve Ereğli-Kandilli arası Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi’nde süren çalışmaları yerinde denetledi. Posbıyık, 3 ayrı noktada devam eden projeleri kentin yarınları için önemsediklerini ve gayretli bir çalışmanın sürdüğünü söyledi.

*

Kdz. Ereğli Belediyesi, havaların da ısınmaya başlamasıyla yaz sezonu çalışmalarına hız verdi. Kent trafiğini rahatlatmak ve alternatif yollar açmak için alınan 6 yeni iş makinesi sahaya çıktı.
Başkan Halil Posbıyık, beraberinde Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ve teknik ekip ile birlikte Hastane-Kemer arası Çevre Yolu, Sakindere Projesi ve Ereğli-Kandilli arası Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi’nde devam eden çalışmaları inceledi. Kdz. Ereğli’nin yarınları için bu 3 projeyi çok önemsediklerini belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Şu anda Uyuyan Güzel Tepesi’ndeyiz. Buradaki 18. Madde çalışmaları neticelendi, terkler yapıldı. Burası Hastane ile Kemer arası yaptığımız çevre yolunun bağlantısı… Hem de kendi arasındaki bağlantı yolları var. Bizim amacımız bu bölgelerdeki yolları açarak kentin trafiğini rahatlatmak. Açtığımız bu yollar sayesinde insanlar ana arterlere girmeden ara yollardan terminale, hastaneye gidebilecek. 

-DOĞANIN İÇİNDE ÇOK GÜZEL BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ PARKURU OLUYOR-
Ereğli-Kandilli arasındaki 14 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolunun kemer okullar bölgesinden başlayıp tünellere kadar giden kısmında kaba inşaat çalışmalarını bitirdik. En büyük engel, beton santralinin olduğu bu alandaki kayalıklardı. Kayayı kırıcılarla kırdık, rampayı son şekline getirdik. Balıbey’in arkasında bir çukur var, orayı doldurmaya çalışıyoruz. En yakın zamanda bu yürüyüş ve bisiklet yolunu açacağız. İnanılmaz bir manzara var yol üzerinde.  Yeşillikler arasında insanlar hem yürüyüş yapabilecek, hem bisikletiyle gidebilecek. Ereğli sınırından sonra tünellere gidiyorsunuz, tüneller de ışıklandırıldıktan sonra çok büyük bir bisiklet parkuru ortaya çıkacak. Ekibimizle beraber gezdik, müthiş etkilendik. Yeşil, deniz, güneş her şey var burada.  Gençler için, halkımız için çok güzel bir ortam yarattığımıza inanıyorum. Kenarlara oturma yerleri yapacağız. Banklar koyacağız. Yorulanlar oralarda termoslarından çayını içebilecekler, her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Yeni aldığımız 6 iş makinesi çok faydalı oldu. 6 operatör de almıştık. Şu anda 3 ayrı noktada 2’er ekibimiz çalışıyor. Çevre yolu çalışmaları için Uyuyan Güzel Tepesi çevresinde, Sakindere Projesi’nde ve Bisiklet yolu çalışmalarında inanılmaz bir gayret var.”
Başkan Posbıyık, incelemelerinin ardından çalışmaları yürüten personeli tebrik ederek kolaylıklar diledi.