Kdz.Ereğli Belediyesi’nin önceki başkanı Ruhi Cöbekoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti.

 

Cöbekoğlu’na belediyenin Erdemir’e olan su borcundan dolayı icra geleceğini ifade eden Posbıyık “Benim suyumu bana parayla satıyor ve icraya veriyor” dedi. Cöbekoğlu da “Kavga varsa Ereğli’nin  kavgasıdır” sözleriyle mücadele edilmesi gerektiğine işaret etti.

 

Cöbekoğlu Ereğli’nin suyunun çalınması konusunda da “Ereğli’nin suyunu çaldı Zonguldak. Hangisi yazdı? Ereğli’de sadece bir gazete yazdı bunu. Bundan daha büyük bir olay olur mu, ben ne yapayım böyle basını?  Ben 86 yaşındayım. Bana basın da vız gelir. Ereğli’nin menfaatleri ortaya döküldüğü zaman bana her şey vız gelir” dedi.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ’ın sürpriz bir konuğu vardı. İlerleyen yaşına rağmen Belediyenin asansörsüz binasının ikinci ikinci katına çıkan belediyenin önceki Başkanı Ruhi Cöbekoğlu bölgeyle ilgili düşüncelerini de açıkladı.

 

Ziyaret sırasında Posbıyık belediyenin ve Ereğli’nin içerisinde bulunduğu

sıkıntıları dile getirirken, “3 Trilyonluk icra davası açtılar bugün yarın icra geliyor. Demir Çelik’in Ereğli Belediyesi’ni böyle bir dava açması doğal bir şey mi? Devlet Su İşleri Barajından benim suyumu alıyor bana parayla satıyor, icraya veriyor” sözleriyle konuştu.

 

Posbıyık’ın bu ifadeleri üzerine Cöbekoğlu da şunları söyledi: “Beni dediler ki demir çelik ile iyi geçinmiyor. Benim de demir çelikle ne kavgam oldu.  Benim şahsen bir talebim olmaz. Benim kavgam varsa o kavga Ereğli’nin kavgasıdır.”

 

Cöbekoğlu’nun bu sözlerine elini öperek teşekkür ederek Posbıyık şöyle konuştu:

 

“Bende aynı şeyleri söylüyorum.  Bana kavgacı diyorlar, ben kendim için çocuklarım için kavga etmiyorum ki, ben Ereğli için kavga ediyorum. Yakında yine başlayacağım Ereğli için kavga etmeye.”

 

BURUNLARINDAN KIL ALDIRMIYORLAR

 

Posbıyık’ın bu sözlerine ise Cöbekoğlu, “Ben Ereğli için kavga yaparım yapmaya da hazırım ama kavga yapamıyorsunuz” diyerek yanıt verdi.  Ziyaretin bir bölümünde ise Halil Posbıyık  Erdemir ile sıkıntılarını şu sözlerle ifade etti:

 

“Kıyı dolgu alanları yapıldıktan sonra belediyeye devrediliyor. Elif Otel’den Erdemir’e kadar olan yer bana devredilmedi daha doğrusu geçtiğimiz dönemde. Ben çocuklara aqua parkı yapacağım demiştim. Bu alanın neden devredilmediğini araştırdım. Erdemir diyor ki Elif Otel’e kadar olan kısmı ben doldurdum. Oysa Kerim Dervişoğlu’ndan bir tane iş makinası almıştık o zaman. Erdemir ise ‘ben doldurdum’ dedi. Çomak soktuğu için ne onlara ne belediyeye burası verilmiyor. Erdemir, Ereğli’ye bir şey vermediği gibi Ereğli’nin elindekileri de almaya çalışıyor. Bunu Erdemir Genel Müdürü ile görüşmeye gideceğiz. Bunların burunlarından kıl alınmıyor. Oyak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ulusoy daha bir kez telefon edip de Halil Posbıyık Başkan demedi. Benim kişiliğim önemli değil, ben Ereğli halkının Belediye Başkanıyım. Burada bir belediye başkanı seçilmiş, senin en kıymetli varlığının olduğu bir yerde belediye başkanı seçiliyor ve sen hayırlı olsun bile demiyorsun. Genel Müdür Yardımcılarını bile tanımıyoruz, görmüyoruz. Meydanlarda yoklar. Ereğli’ye hiçbir yardımları yok.”

 

SUYU RESMEN ÇALDILAR

 

Kdz. Ereğli halkının ve Erdemir’in su gereksinimini sağlayan Kzıılcapınar Barajı’nı besleyen kaynaklardan biri olan Kurtlarsuyu’nun gizlice ve Ereğli’den habersiz bir şekilde Gaca Tepesi’nde 2543 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde tünel yaparak Ulutan Barajına akıtılması olayına da değinin Cöbekoğlu, “Ereğli’nin suyunu çaldılar” dedi.

 

Cöbekoğlu bu haksızlığa karşı ses çıkarmamasını da, “Ereğli’de basın yok, Ereğli’nin suyunu çaldı Zonguldak. Hangisi yazdı? Ereğli’de sadece bir gazete yazdı bunu. Bundan daha büyük bir olay olur mu, ben ne yapayım böyle basını?  Ben 86 yaşındayım. Bana basın da vız gelir. Ereğli’nin menfaatleri ortaya döküldüğü zaman bana her şey vız gelir. Çaldılar Ereğli’nin suyunu resmen, Ereğli’nin 10 sene sonra suyu yok. Sen benim gibi konuşamazsın ben ölünceye kadar Ereğli kavgasının yanındayım” sözleriyle özünde kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olması gereken basına yüklendi.

 

EREĞLİ’NİN LİMANI YOK

 

Ereğli’nin limanı bulunmadığının altını çizen Cöbekoğlu, Kandilli TTK’nın elinde olan limanın imtiyaz hakkının da askeriyeye devir edilmesinde basının yine sessiz kaldığını ve tek bir satır dahi yazmadığını vurgulayarak, “Ereğli’nin limanı yok artık. Erdemir’in limanı ayrı şey, Ereğli’nin limanı ayrı şey. 3 Ay önce Ereğli limanının tamamını aldı üs komutanlığı. Kandilli’nin elindeydi limanın imtiyazı ama şimdi tamamen başka yerde. Hangi basın bir satır yazı yazabildi? Haberleri bile yok nasıl olduğundan” dedi.