Kar yağışının etkisini hissettirdiği 7 Ocak tarihi itibarıyla Ereğli Belediyesi tarafından oluşturulan Kriz Masasında bulunan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden gelen son bilgiler ışığında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özellikle iş çıkış saatlerinde Meydanbaşı güzergahı ve terminal arkası mevkilerinin mutlaka açık tutulması, özellikle yüksek kesimlerde bulunan mahallelerin sürekli kapanan yollarının zaman kaybedilmeden açılması konularında talimat veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, vatandaşlardan gelebilecek her şikayet ve talebin mutlaka değerlendirileceğini söyledi.

POSBIYIK'DAN ÇAĞRI

Kriz masasının 333 11 53 nolu telefonuna taleplerini vatandaşların iletebileceğini belirten Posbıyık, 'Amacımız bu soğuk ve karlı kış günlerini en az sıkıntı ile atlatmaktır. Oluşturduğumuz Kriz Masası öncülüğünde tüm birimlerimizle birlikte gece-gündüz görevimizin başındayız. 8 Ocak Salı akşamı itibarıyla ana yollarda ve kent merkezindeki yollarda herhangi bir sıkıntımız yok. Kriz Masası'ndan edindiğim bilgilere göre kentimizin yüksek kesimlerindeki mahallelerimizde yollarımızı açmak için iş makineleri göndersek de yağış sebebiyle bu yollar yeniden karla kaplanıyor. Kriz Masası da tekrar aynı mahallelere araç göndererek sıkıntının ortadan kaldırılması için çalışıyor. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak tüm ekibimizle ve geniş araç parkıyla vatandaşımızın hizmetindeyiz. El birliği ile bu zorlu kış şartlarını da atlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın' dedi.