Kdz.Ereğli Kent Konseyi Genel Kurulu gerçekleştirildi. Başkanlığa Muhabbet Tezel, Yürütme Kurulu’na Hüseyin Kocatürk, Nihat Eken, Oktay Demiroğlu, Ayhan Atay, Mustafa Kemal Bektaş, Kadın Meclisi Başkanlığına Neriman Posbıyık, Gençlik Meclisi Başkanlığına da Ertan Acur seçildi.

 

Kdz.Ereğli Kent Konseyi genel kurulunu Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından Divan Başkanlığına Yusuf Karaoğlu seçildi. Kent Konseyi Başkanlığına Muhabbet Tezel seçilirken önceki Başkan Akın Çamcı yaptığı konuşmasınnda görev süresi içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Toplam 99 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen Kent Konseyi Genel Kurulunda, yürütme kurulu seçimlerinde zaman zaman delegeler arasında sözlü atışmalar yaşanırken konuşmacılar söz alarak seçimlerin nasıl yapılması yönünde fikirlerini söylediler.

 

46 OY ALDILAR

 

Yürütme Kurulu seçimlerinde ise 3 liste yarıştı. Nihat Eken, Hüseyin Kocatürk, Oktay Demiroğlu, Ayhan Atay, Mustafa Kemal Bektaş’ın olduğu liste 46, Hasan Çamur, Nazım Erdoğan, Esra Çerçioğlu, Turan Aras ve Ayhan Yavuz’un listesi 24, Oktay Demiroğlu, Nihat Eken, Ayhan Yavuz, Esra Çerçioğlu, Sevim Çebni 3 oy aldı.

 

KIRSAL VURGUSU

 

Kadın Konseyi Başkanlığına Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık ve Ereğli Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Neriman Efe aday oldu. Açık yapılan oylamada Neriman Posbıyık 48, Neriman Efe 32 oy aldı.

Posbıyık yaptığı teşekkür konuşmasında, “Kadınları çok iyi anlıyorum. Eşim belediye başkanı 5 dönem 25 yıl boyunca bütün seçimlerde, seçimler bittikten sonra da kesintisiz olarak özellikle ve özellikle kırsalda kadınlar ile iç içeyim. Kimse benim kırsaldaki bayanlarla iç içe olduğum kadar değildir. Ereğli’nin bütün mahallelerini, sokaklarını ve oradaki bayanların beklentilerini bana sorun. Kapı kapı her bir kesimde bayanların ne beklediğini rahatlıkla anlatabilirim. Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanlığına aday oldum. Bu seçimlerde ben 133 eve gittim, toplantı yaptım yetiştiremedim. Gittiğim her toplantıda enaz 30-40 bayana hitap ettim. Yaklaşık 5-6 bin bayan ile görüştüm. Kırsalı tekrar ediyorum, kırsala ulaşamıyoruz. Bizim sivil toplum örgütlerimiz asla kırsalla iç içe değil. Ne Atatürkçü Düşünce Derneği ne siyasi partiler asla değil.

 

İZLEMEYE DEVAM EDİN

 

Kendimiz söylüyoruz kendimiz dinliyoruz. Sırça köşklerde oturuyoruz onlara ulaşamıyoruz. Benim çok önemli projelerim var. Göreceksiniz bizi izlemeye devam edin. Göreceksiniz özellikle kırsalda o kadınlarımızın o beklentilerinin ne şekilde yerine getirileceğini ve o insanların yüzünün nasıl güldüğünü. Ben şu oyumun 48 olmasından son derece üzüldüm. Ben buraya kendimi ispatlamaya gelmedim. Ben kendimi yıllarca ispatladım, buraya aday oldum, kolay bir iş değil. Ereğli Belediyesi şuanda çok zor durumda, batmış durumda. Halil Posbıyık ile Sevgi, Barış, Dostluk ile önce güven ile bu işin altından kalkacağız.

 

CHP’NİN YÜZDE 54 OYU MU VARDI?

 

Lütfen burada siyaseti konuşmayalım, burada siyaset yok. Belediye hizmetinin siyaseti olmaz. Ben hiçbir yerde ben gidip CHP demedim Halil Posbıyık, ekibi ve hizmeti dedim. Böyle yüzde 54 oy aldık biz. Yüzde 54 oy mu vardı CHP’ nin? Soruyorum bundan önce yüzde 65 oy ile kazandı yüzde 1 olan partiden. Bu sevgidir, güvendir, inançtır. Ben de taşın altına elimi koyuyorum. Zaten elim taşın altında gizliydi şimdi açıkça varım. Birbirimize destek olalım, çatışmanın anlamı yok. Ereğli’de yaşıyoruz, birlikte olacağız” dedi.

Gençlik Meclisi Başkanlığına Ertan Acur getirilirken, Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel teşekkür konuşmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde delegeler düşüncelerini aktarırken seçilen yöneticilere de başarılar diledi.