Ereğli Lisesi Mezunlar Derneği 15. Pilav Günü'nü gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Cüneyt Şahinöz okul bahçesinde düzenlenen Pilav Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada Ereğli Lisesi'nin kökleri geçmişe dayanan güçlü bir çınar olduğunu belirtti. Bu çınarı yaşatmak için her türlü çabayı göstereceklerini ifade eden Şahinöz, Ereğli Lisesi'nin Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesi sürecinde olası haksızlıklara karşı çıkacaklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Çoğunuzun bildiği gibi geçen sene ülkemizdeki tüm düz liselerin Anadolu Lisesi olması süreci içerisinde okul yönetimimiz ve aile birliğimiz bir karar alarak bu süreci başlatmış ve okulumuz 2012-2013 yılına Ereğli merkez Anadolu Lisesi olarak başlamıştır. Bu isimle 90 öğrencinin kaydı alınırken, Ereğli Lisesi'ne de kayıt alınmış ve 1240 öğrenci eğitime devam etmektedir. Bu gelişmelerle iki müdür odası, iki idare ve iki aile birliği oluşmuştur. Neticede Ereğli Lisesi'nin A ve B bloklara ayrılarak Turizm Meslek Lisesi olması yönünde duyumlar kulağımıza gelmiştir.  Biz başta milletvekilimiz olmak üzere yetkililerle yaptığımız görüşmede, Türkiye'de bir tane düz lise kalacaksa ikincisi Ereğli Lisesi olacak sözünü aldık.  Okulun Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesini anlıyoruz. Ama neden tümünün dönüştürülmeyip de bir kısmının meslek lisesi yapılmasını anlayamıyoruz. Biz bu konuda sürdürdüğümüz görüşmelerden hala resmi bir yanıt alamadık. O nedenle buradan bir kez daha haykırıyoruz; okulumuza dokunmayın”

 

Şahinöz'ün konuşmasının ardından okul bahçesinde bir araya gelen değişik dönem mezunları dağıtılan pilav ve yiyecekleri yiyerek sohbet etme şansı yakaladı.

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Yalçın Enç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, bazı belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte Posbıyık ve Çimenoğlu kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ereğli Lisesi emekli öğretmenleri ve mezunlarının zaman zaman anlattığı anılarla devam eden etkinlik çekilen hatır fotoğraflarıyla sona erdi.