Dikici: "Belgelere bakarsanız Ereğli'nin ilk lisesidir. Ereğli Lisesini yok sayamazsınız. 22 Bin mezunu olan bir okulu görmezden gelemezsiniz. 50 yıllık geçmişi olan okulumuzun adını istiyoruz. Okulumuza manevi borcumuz var. Bu okuldan nice değerler mezun oldu. Nice değerli öğretmenlerimizle eğitim aldık"

 

 

Kdz.Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Canan Dikici, Merkez Anadolu Lisesi'nin isminin yeniden Ereğli Lisesi'ne dönüştürülmesi için girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

 

Dikici, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk ile Ankara'da bir araya geldiklerini ve Ereğli Lisesi'nin tarihine ilişkin bilgiler vererek okul isminin yeniden geri verilmesini talep ettiklerini söyledi.

 

"TARİHİ DEĞERİ YOK DENİLEMEZ"

Tarihi bir okul olan Ereğli Lisesi'nin, Erdemir ile aynı tarihte açıldığını anlatan, okul tarihine ilişkin şu bilgileri verdi: "1965 yılında ortaokul olarak açılan okulumuz 1968 yılında lise eğitimine başlamış ve ilk mezunlarını vermiştir. 53 yıllık tarihi olan bir okul için tarihi değeri yok denilemez. Kdz.Ereğli, Erdemir'in açılmasıyla sanayi kenti olmuş, yurdumuzun dört bir yanından gelen kişilerle ekonomisi canlanmış. Türkiye'nin bir numaralı demir çelik fabrikası olmuştur. Erdemir'e çalışmaya gelen ailelerin çocuklarının lise eğitimini görmeleri için Ereğli Lisesi açılmıştır.

 

"EREĞLİ'NİN İLK LİSESİDİR"

Belgelere bakarsanız Ereğli'nin ilk lisesidir. Ereğli Lisesini yok sayamazsınız. 22 Bin mezunu olan bir okulu görmezden gelemezsiniz. Ülkemizde örnekleri mevcut birçok okullarının isim haklarının kaldığını biliyoruz. Bizim okulumuz gibi olan İstanbul Yenilevent Lisesi de 1969 da ortaokul olarak daha sonra da 1970 1971 yılında lise olarak açılmış. İsim hakları baki kalmış eğitim şekli Anadolu Lisesi olarak devam ediyor. Lütfen tüm bu özellikleri dikkate alarak ona göre karar veriniz. Ereğli diyince akıla Ereğli Lisesi gelir. Okulumuzdan nice değerler mezun olmuştur. Mezunlar Derneğimizin her yıl gerçekleştirdiği pilav etkinliklerine yurdun hatta dünyanın dört bir yanından öğrencilerimiz geliyor. Bu yıl ilk mezunlarımıza plaket töreni yapacağız. Dile kolay 50 yıl önce okulumuzdan mezun olmuşlar. Ereğli Lisesi'nden önce bir lise açılmadı ilçemize. Biz ilk liseyiz. Bizim önceliğimiz Ereğli ye açılan ilk lise olmamız"

 

"ADINI İSTİYORUZ"

Türk ile yaptığı görüşmeleri dile getiren Dikici, şu bilgileri verdi: "Okulumuzun tarihi bir okul olduğunu belgeleriyle açıkladık. Okul adımızın kalmasını bunun için gerekenlerin yapılmasını istedik. Yönetim olarak bu süreçte bölge AKP milletvekilleriyle, AKP ilçe başkanıyla görüştük. Bize bu süreçte destek olan Faruk Çaturoğlu ve Fatih Çakır'a çok teşekkür ederiz. 50 yıllık geçmişi olan okulumuzun adını istiyoruz. Okulumuza manevi borcumuz var. Bu okuldan nice değerler mezun oldu. Nice değerli öğretmenlerimizle eğitim aldık. Ereğli sivil toplum örgütlerinden ve Ereğli basınından destek istiyoruz. Bizi bu süreçte yalnız bırakmayacağınızı düşünüyoruz"