Karadeniz Ereğli Belediye’sinin Basın Danışmanlığı imzası ile gönderilen açıklamada Belediye Meclisi’nin CHP Grubu Meclis Üyelerinin ortak görüşleri bildirildi.

 

VAKİT ÇALMAKTADIRLAR

Açıklamada “Basın Danışmanlığımız aracılığıyla ortak bir açıklama yapmışlardır” ifadesinin yer aldığı ileti de, ”Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi şov yapma, provokasyon yapma yeri değil hizmet etme makamıdır. Belediye Meclis Üyeleri bilmelidir ki, seçmenleri kendilerine, mecliste çalışsınlar diye, oy vermiştir. Meclisi çalıştırmamak, meclise gelmemek aslında Karadeniz Ereğli halkına yapılacak olan hizmetlerin aksamasından başka bir işe yaramamaktadır. Bu meclis üyeleri bilmelidirler ki, meclis salonuna gelmeyerek belediye çalışanlarının, oturuma katılan meclis üyelerinin değerli vakitlerini çalmaktadırlar. Meclisi dinlemeye gelen, alınan kararlarla ilgili bilgi almak isteyen kamuoyuna saygısızlık yapmaktadırlar ve dolayısıyla da Karadeniz Ereğli halkına saygısızlık yapmaktadırlar” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

 

HUKUK ÇERÇEVESİNDEN AYRILMAYIZ

“Sayın Yusuf Kalay, hemen her meclis oturumunda benzer provokasyonlara sebep olmakta ve alınan birçok kararın hukuksuz olduğunu iddia ederek kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Her seferinde hukuksuzdur, deyip mahkeme yoluna başvurdukları bütün kararlarımız mahkemelerce hukuka uygun bulunmuştur ve bu insanların davaları reddedilmiştir.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı, çalışanları ve meclis üyeleri,  aldıkları her kararda kanunları ve yönetmelikleri, kılı kırk yararak değerlendirmekte ve hukuk çerçevesinden hiç ayrılmadan hareket etmektedirler.

Her zaman olduğu gibi, bundan sonraki meclis oturumlarında da CHP’li meclis üyeleri olarak, Karadeniz Ereğli halkının bizlere verdiği görev doğrultusunda meclis salonundaki yerlerimizi alacağız. Çünkü Karadeniz Ereğli halkı bizlere bunun için yetki vermiştir.

 

BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZAMAZLAR

CHP’li meclis üyeleri olarak AKP’li ve özellikle partimizden ihraç edilen bağımsız meclis üyelerine soruyoruz: Geçtiğimiz dört yıllık dönemde, bugüne kadar Karadeniz Ereğli için hangi projeleri geliştirmişlerdir, ne gibi önerilerde bulunmuşlar, hangi konularda Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne ve dolayısıyla da halkımıza bir katkı sunmuşlardır? Bir Belediye Meclis Üyesi’nin görevi mecliste çalışmak olduğu kadar -ki bu arkadaşlarımız bunu da becerememektedirler-yaşadıkları şehre donanımları ve birikimleri doğrultusunda yenilikler getirecek projeler sunmaktır. Sanırız, bu arkadaşlarımızın, bu sorulara verecekleri yanıtları bulunmamaktadır. Bu arkadaşlarımıza şu sözü hatırlatmakta fayda vardır: “Bir işi bilen yapar. Az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir.

Şimdi olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de Belediye Başkanı ile meclis üyeleriyle, ilçe örgütüyle CHP dimdik ve ayakta olacaktır. Kirli kasaba politikaları ve ayak oyunları bu birlikteliği asla bozamayacaktır. Çünkü biz gücümüzü fırsatçılıktan, koltuk hesaplarından değil Karadeniz Ereğli halkının desteğinden ve teveccühünden alırız.

 

KİN KUSAN ELEŞTİRİLER

Bundan sonra…

Biz, Karadeniz Ereğli’ye hizmet etmeye devam edeceğiz; onlar ise meclis toplantılarını boykot edip hizmetlerimizi aksatmayı sürdürecekler.

Bizler, kendi işlerimizden ve ailelerimizden fedakarlık edip birçok proje üreterek üzerinde çalışacağız; onlar meclis aritmetiği üzerinde koltuk hesapları yapıp meclisi çalıştırmamak için didinecekler.

Biz cevaplarımızı açılışlarını yaptığımız tesislerle, sosyal projelerle vereceğiz; onlar her fırsatta kin kusan, fütursuzca eleştiren ve yalan dolu basın açıklamaları ile konuşacaklar.

Ama biz inanıyoruz ki Karadeniz Ereğli halkı gerçeklerin farkındadır; her zaman aklının ve vicdanının sesini dinlemiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır.  Karadeniz Ereğli halkı cevabını yerel seçimlerde verecektir.