AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısında konuşan İlçe Başkanı Çakır, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Ereğli’nin tekli öğretime geçeceğini açıkladı.

 

"SEÇİME HAZIR HALE GELMEK DURUMUNDAYIZ"

Konuşmasında, yol, eğitim ve Ereğli’nin İl olması konularına değinen Çakır; şunları kaydetti: “İlçe kongremizi yaptıktan sonra ilk Danışma Meclisi toplantımızı düzenlemiş bulunuyoruz. Kadın ve Gençlik Kollarımızda da inşallah önümüzdeki ay kongrelerimizi yapacağız. Mahalle ve köy temsilciliklerimizde de güncellemeler ve güçlendirmeler yapacağız. Her an seçime hazır hale gelmek durumundayız. Beldelerimizde teşkilatlanmalarımızı tamamladık, elbirliğiyle çalışmaya devam ediyoruz.

 

"SEVDAYA SON VERİYORUZ"

Ereğli’mizin öncelikli sorunları arasında Ereğli-Zonguldak ve Ereğli-Devrek yolları vardı. Çok kıymetli Milletvekillerimizin ve İl Başkanımızın desteğiyle, Ereğli’miz artık Zonguldak’a daha yakın. Araştırma Hastanesi’nin altındaki tüneli de açtıktan sonra, Ereğli-Zonguldak yolumuz süratli bir şekilde devam edecek. Ereğli-Devrek yolu ise Ereğli’den Çaylıoğlu’na kadar altyapı olarak tamamlandı, stabilize de olsa asfaltını yaparak Çaylıoğlu’nu Ereğli’mize daha yakın hale getireceğiz. Seneye de Çaylıoğlu-Devrek arasını tamamladıktan sonra, ‘Bu sevda bitmez’ diyenlerin maalesef sevdasına son verip Ereğli ile Devrek’i birbirine daha da yakınlaştıracağız…

 

EREĞLİ, TEKLİ ÖĞRETİME GEÇECEK

Ereğli’mizi ikili eğitimden tekli eğitime geçirme çalışmalarımız önceki dönemlerden bu yana geliyor. İlçemize sürekli yeni okullar kazandırmak suretiyle tekli eğitime geçme noktasında gayret gösteriyoruz. Kız İmam Hatip Lisesini, Mesleki Eğitim Merkezini ve Orhan Oğuz Ortaokulunu önümüzdeki haftalarda eğitime açacağız. Atatürk Ortaokulu ile ilgili güçlendirme kararı alındı, ödeneği çıktı, ihaleye çıkıyoruz. Merkez Anadolu Lisesi’nin ihalesi yapıldı, ihalenin sonuçlanmasını ve askı süresinden sonra da netlik kazanmasını bekliyoruz. Cumhuriyet Ortaokulumuzun altına 24 derslikli okul ilavesini yatırım programına aldırdık. Gülüç’te, Vesile Dikmen’i yıkıp yerine İlk ve Ortaokul yaparak o bölgeyi de tekli öğretime geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Ereğli’miz de Zonguldak’ımızın diğer İlçeleri gibi tekli öğretime geçecek.

 

POSTANE, 6 AYDA YAPILACAK

İlçe merkezinde postane inşaatımız başladı, 6 ay gibi kısa bir süre zarfında tamamlanmış olacak ve milletimizin ayağına hizmeti getirmiş olacağız.

 

PLANI, PROGRAMI YAPILMALI

Bu aralar Ereğli’mizin İl olması konuşuluyor. Eğer hükümetimiz İlçeleri İl yapmak suretiyle bir çalışma içerisinde olacaksa, Ereğli İlçemizin de şartları tutuyorsa İl olmasından yana hepimiz aynı görüşte oluruz. Yalnız Büyükşehirlerin sayısını artırmak suretiyle bir yönetim şekli oluşturulacaksa, Zonguldak’ımızın büyükşehir olması ve hak ettiği payı alması noktasında da gayret ve çaba içerisinde oluruz. Bu, öyle planı ve programı yapılmadan, gayreti ve projesi bakılmadan sonuçlandırılabilecek bir olay değildir. Hükümetimizin alacağı her türlü kararın yanında olacağımızı ifade ediyorum.”