Kdz. Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi ev sahipliğinde sürecek olan ‘Model Birleşmiş Milletler Konferansı-EFLMUN(Ereğli Fen Lisesi Model United Nations)’ açılış töreni ile başladı.  

*

Kdz. Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi ev sahipliğinde 3 günlük programla sürecek olan ‘Model Birleşmiş Milletler Konferansı-EFLMUN (Ereğli Fen Lisesi Model United Nations)’ başladı.  

PRESTİJLİ AKADEMİK ETKİNLİK 

11 Nisan Pazartesi günü Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) spor salonunda düzenlenen açılış töreni başlayan Model Birleşmiş Milletler Konferansı-EFLMUN; üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik etkinlikler arasında gösteriliyor. Program kapsamındaki konferans sürecinde Zonguldak ve Ereğli’deki farklı liselerin öğrencilerinden oluşan delegeler, sorumlu oldukları ülke ile ilgili kişisel ve milli düşünceleri dışında uluslararası perspektife sahip olacaklar.

PEKDEMİR, KAPSAM VE AMACI AÇIKLADI

Model Birleşmiş Milletler Konferansı-EFLMUN açılış töreninde konuşan Kdz. Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi Müdürü Alaattin Pekdemir, açılış töreninin ardından programın Fen Lisesinde devam edeceğini belirterek, “Bu konferans ile öğrencilerimizin; İngilizce yazma, okuma, konuşma ve dinleme becerileri gelişecek, dünyanın farklı ülkelerinin diplomatları olarak uluslararası meselelerine farklı bir bakış açısı ile bakıp, İngilizce tartışma ve karara bağlama fırsatı yakalayacaklar.” dedi.

Öğrencilere başarılar dileyen Pekdemir, “Aynı zamanda bu vesile ile okulları ve öğrencileri de birbirine yaklaştırıp işbirliği becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz bu konferansla sadece İngilizce pratik deneyimin ötesinde 21.yüzyıl becerileri arasında yer alan eleştiriler düşünme iletişim becerileri ve işbirlikçi çalışma becerilerini de geliştireceklerdir. Önümüzdeki yıllarda ise bunu ulusal ve uluslararası platformlara taşıma fırsatı da sunacağız.” İfadelerini kullandı. 

ÜÇ GÜN SÜRECEK 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Yöneticilerinin açılış törenine katılım sağladığı konferans, ülkeleri temsil eden lise öğrencilerinin önceden belirlenen konular hakkında İngilizce tartışmaları ile 3 gün boyunca devam edecek.