Kdz.Ereğli Motosiklet Kulübü Yönetimi, Sofuoğlu'na motosiklet sorunlarına ilişkin dosya verdi. 

Sofuoğlu, Kdz.Ereğli Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Erol Şahin tarafından düzenlenen, "Motosiklet ve Bisikletçilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu konferansta yaptığı konuşmasında, Türkiye'de sporun çeşitli dallarına devletin çok ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

"DÜZCE'DE PROJE BAŞLATTIM"

Son 15 yılda her şehirde futbol sahaları, stadyumlar, kapalı spor salonları, yüzme havuzları gibi çeşitli tesisler yapıldığını anlatan Sofuoğlu, "Ama motor sporları tesisi ise yapılmadı. Düzce'de ben bir proje başlattım. Bir noktaya getirdik. Milletvekilliği süreci başlayınca orası ile çok fazla ilgilenemedim. Sakarya Milletvekiliydim ve Sakarya halkının beklentileri vardı. Allah'ın izniyle bu projenin tamamlanmasını sağlayacağım. Asıl amaç Düzce'nin Türkiye'ye örnek olması" dedi.

EREĞLİ'DE PİST YAPILSIN

Otomobil ve motosiklet tutkunu olan sürücülerin dikkatli olmalarını, özellikle motosiklet kazalarının ölümle sonuçlanabileceğini hatırlatan Sofuoğlu, Sakarya'ya bağlı Akyazı ilçesinde motosiklet tutkunları için kendi imkanları ile yaptığı pistlerin Ereğli ilçesinde de yapılmasını önerdi.

"VEFA BORCU OLARAK KABUL EDECEĞİM"

Uzun yıllar yurt dışında yaşadığını son dönemlerde Türkiye'nin dünyanın önemli ülkelerinden biri haline geldiğini belirten Sofuoğlu, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızın ülkeye yaptığı hizmet apaçık ortadadır. Türkiye'de iken bazı şeyleri göremiyorsunuz, yurt dışında vakit geçirince görüyorsunuz. Son 15-16 yılda Türkiye'deki büyük değişiklikler var.  Benim milletvekilliğini kabul etme sebeplerinden bir tanesi bu. Cumhurbaşkanımız bu ülkeye hayatını koydu. Bu ülkeyi daha iyi yerlere getirebilmek daha iyi imkanlarda yaşamamızı sağlamak için. Bende kendime dedim ki, 'bu görevi ona vefa borcu olarak kabul edeceğim.' Ülkemde faydalı olmaya çalışacağım. Daha öncesinde sporculuk kariyerimde sporcu kariyerimden biliyor, daha milletvekili olmuş bir şey. Ülkemi dünya arenasında en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bir bayrak göreviydi şimdi gençlere teslim ettim. Bugün benim yetiştirdiğim sporcu dünya şampiyonasında yarışıyor ve inanıyorum ki benden daha iyi kariyere sahip olacaktır. Görevim bitti mi, bitmedi. Burada görevimiz varmış. Artık ülkemde özellikle spor konusunda hizmet etmem gerekiyor"

"KATİL BARİYERLER"

Yol kenarlarındaki motor dünyasının, "katil bariyer" olarak nitelendirdiği sistemlerin kaza anında motosiklet sürücülerini zarar vermeyecek şekilde düzenlenmesi için başlatılan çalışmalara değinen Sofuoğlu, "Bariyerler ile ilgili yatırımlar yapmamız gerekiyor. Örnek belediyeler var. Karayolları Genel Müdürlüğü onlara ait bölgelerde bunu yapıyor. Bu kadar güzel yollarımız var, bariyer ile ilgili önlemleri alalım. Bu gerçekten gerekli. Gençlerimizin hayatını yollarda kaybetmesi benim en büyük korkularımdan bir tanesi. Tehlikeli yerler var. Trafikte kaza yaptığınız zaman hayatı kaybetmeniz çok mümkün motosiklette. Yolları daha güvenli hale getirmek elimizde. Bu bizim eksiğimizdeki bu eksikliği dile getirdik bakanlığımız kabul etti. Bu çalışmalar başladı" ifadelerine yer verdi.

ÖTV VE KDV İNDİRİMİ

Motosiklet ve ticari araçlardaki ÖTV ile KDV indirimlerinin sürelerinin Cumhurbaşkanı kararı ile uzatıldığını anlatan Sofuoğlu, "Motosiklet sektöründe bir daralma vardı. Maliye Bakanlığı'ndan bir talepte bulunduk, bu da kabul gördü. Motosikletlerde ÖTV indirimini sıfıra indirdiler. Cumhurbaşkanımızın bugün imzası ve onayıyla bunu 3 ay uzattık" dedi.

AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Erol Şahin de seçilmesi durumunda ilçede motosiklet festivali düzenleyeceklerini söyledi. Ereğli Motosiklet Kulübü Başkanı Birol Bektaş da motosiklet sürücülerinin sorunlarına ait dosyayı Sofuoğlu'na teslim etti. Panele katılan vatandaşlar Sofuoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Şahin salondaki katılımcılara kırmızı karanfil hediye etti, gençlerin yoğun ilgisini gördü.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)