İlçe Müze Müdürü Mercan, Cehennemağzı mağaralarındaki amfi tiyatronun teslim alınma noktasına gelindiğini belirterek, “Gerek tüzel kişiler, gerekse tüm kamu kurum ve kuruluşları amfi tiyatroda etkinlik yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Müzeler Haftası nedeniyle ilçe merkezinde bulunan amfi tiyatroda Nimet İlkokulu tarafından etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Müze Müdürü Ahmet Mercan gerçekleştirdi. 2011 yılından itibaren Uluslar arası Müzecilik Konseyi kararı ile 18 Mayıs tarihinin müzeler günü olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Mercan, “Bakım ve onarımı devam eden Ereğli Müzesi'nde Yaratıcılık ve Hafızaya yönelik eserlerin sergilenmesine gayret edilecektir. Ereğli Müzesi'nde devam eden bakım onarım çalışmaları sona erdiğinde yenilenmiş bir müze binası ve içinde daha değişik eserler ve farklı bir teşhir olacaktır. Halkımızı bu yenilikleri görmeye davet ediyorum. Bilindiği gibi müzemiz ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Bir başka konu ise Cehennemağzı Mağaraları mevkisinde yapılan amfi tiyatrodur. Amfi tiyatro tamamlanmış olup teslim alma aşamasına gelinmiştir. Bin 500 kişilik amfi tiyatromuzda her türlü etkinliği yapmak mümkündür. Gerek tüzel kişiler, gerekse tüm kamu kurum ve kuruluşları amfi tiyatroda etkinlik yapmaya davet ediyoruz. Yaklaşmakta olan yaz mevsiminde yapacağımız tarih ve kültür gezileri için müze kart alıp ülkemizdeki tarih ve kültürel mekanlarını ziyaret edebilirsiniz. Müze kart 30 TL olup, indirimli 15 TL'dir. Kültür Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerini ücretsiz gezebilirsiniz. Müzeler Günü etkinliği dolayısıyla bize destek olan Nimet İlkokulu Müdürü ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Nimet İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Şube yöneticileri ve davetliler katıldı. Öte yandan aşırı sıcaklar nedeniyle öğrenciler gölgelik alanda tutuldu.