Kdz.Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliği etkinlikleri başladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Yaşlılar Gençler Evi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamasında, şenliklerin 27-29 Mayıs tarihleri arasında kültür, sanat ve sportif etkinliklerle tamamlanacağını söyledi.

ANA TEMAYI AÇIKLADI

Terör olayları nedeniyle müzik ve eğlence bölümlerinin kaldırıldığını şenliklerde ana temanın Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları'nın gösterisi olduğunu anlatan Uysal şu ifadelere yer verdi: "Terör olayları nedeniyle şenliklerde profil düşüklüğüne gittik. Ülkemizde terör olayları devam etmekte. İnşallah biran önce bu terör olayları biter. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 3 Gün sürecek şenliklerde kültür, sanat ve sportif alanda devam edecek. Türk Yıldızları gösterisi bizler için son derece önemli. Yaklaşık 25 bin Türk Bayrağını bu gösteri için halkımıza dağıtacağız"

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Meclis üyelerinin ve belediye daire müdürlerinin tamamına yakınının düzenlenen kahvaltıya katılmasından mutlu olduğunu hatırlatarak fotoğrafın tamamına dikkati çeken Uysal, "Bir araya geldiğimizden dolayı böyle güzel bir fotoğraf verdiğimiz için gerek meclis üyelerimizin tamamına yakını, gerekse müdürlerimizin tamamına yakını ve değerli basın mensupları ile böyle bir fotoğraf karesi yakaladığımız için mutluluğumu belirtmek istiyorum. İnşallah böyle güzel bir fotoğrafı her zaman paylaşırız. Ereğlimizin de böyle birlik ve beraberliğe böyle fotoğraflara ihtiyacı var. Böyle fotoğraf verdiğimiz zaman başaramayacağımız, ulaşamayacağımız hayal ve hedef olmadığına inanmaktayım, yürekten de inanıyorum"



Şenlik etkinlikleri kapsamında Abdi İpekçi Sergi Salonunda ilçe protokolünün katılımı ile Gemi Modelleri sergisi ile Gazi Alemdar Müze Gemisi yanında el sanatları sergilerinin açılışları gerçekleştirildi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)