AK Parti Kdz Ereğli İlçe Danışma Meclisi toplantısı Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Saffet Bozkurt'un yaptığı toplantıya katılım yüksekti. Bozkurt, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık iddialarına da cevap verdi. AK Parti'nin hem ülke genelinde hem de yerelde her seçim döneminde oy oranını artırarak büyük başarılar elde ettiğini belirterek sözlerine başlayan Bozkurt, şunları söyledi.

"BAŞARIYA ULAŞAMAMIŞLARDIR"

Eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, teknolojiye ve sosyal alanlarda yapılan devrim niteliğindeki icraatlarımıza milletimiz teveccüh göstermiş ve bizleri 19 yıldır hep iktidara taşımıştır. Ülke olarak zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Hem dışarıda hem de içerideki iş birlikçileri ile ülkemize 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bedel ödetmeye kalkanlar Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletimizin desteği ile başarıya ulaşamamışlardır. Bundan sonrada başarıya ulaşamayacaklardır. 2023 yılında yeni bir seçim daha yaşayacağız. Elbette her seçimde olduğu gibi 2023 seçimleri de ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Ülkemizin yakalamış olduğu yükselişin devam etmesi için 2023 seçimleri gerçekten çok önemli.

"HALKIMIZLA KUCAKLAŞTIK, DERTLERİNİ DİNLEDİK"

Bizler AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı olarak görev geldiğimiz ilk günden bu yana ilçemizin en uzak köylerine giderek halkımızla kucaklaştık, dertlerini dinledik. Partimizde ilk kurulduğu günden bu yana farklı kademelerde görev yapan büyüklerimizi ziyaret ettik, gönüllerini aldık. Her fırsatta halkımızla buluşarak iyi günlerinde mutluluklarını, kötü günlerinde de üzüntülerini paylaştık. 2023 seçimleri öncesinde tüm çalışmalarımızı, tüm hazırlıklarımızı yaptık, yapıyoruz. Biz hazırız, Allah’ın izniyle tüm kademelerimizle gece gündüz çalışarak, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. 2023 yılında Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı yapmaya söz veriyoruz.

"SEN BEN YOK BİZ VARIZ"

Göreve geldiğimiz ilk günde söylediğimiz gibi, sen ben yok biz varız, Ereğlimiz var, AK davamız var diyerek bunu başaracağız. Bizler il başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il genel ve belediye meclis üyelerimiz ile ilçemizin her noktasına yapılması gereken hizmetler noktasında gece gündüz demeden çalışıyoruz. Parti binamızın tüm bakımlarını yaptık ve burada her gün Ana Kademe başta olmak üzere Kadın ve Gençlik kollarımızdan birer yönetici görev yapıyor ve partimize gelen vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor, taleplerini alıyor. Vatandaşlarımız, başta parti teşkilatımız olmak üzere her kademede görev yapan arkadaşlarımıza ve bizlere 24 saat ulaşabilmektedir.

"BİZİM YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ SAHİPLENMİYOR"

Son dönemlerde CHP’li yerel yönetimin AK Parti hükümetinin yaptıklarını görmezden gelip, bizim yaptığımız hizmetleri sahiplenmeye çalıştığını gözlemliyoruz. AK Parti olarak Süleymanbeyler Köyü’nde ki İçmesuyu Arıtma Tesisi, ve Kızılcapınar Barajı’ndan arıtma tesisine kadar olan su isale hattını yaklaşık 50 milyon TL’ye yakın bir yatırımla tamamladık ve 2017 yılında hizmete açtık. Yine yakın zamanda arıtma tesisi içerisine ozonlama tesisi kurulması için 5 milyon TL’lik bir yatırım daha yapılıyor. Bu hizmeti Kdz. Ereğli Belediyesi değil Devlet Su İşleri kanalıyla AK Parti hükümeti Ereğli halkımıza sunmuştur. Yine tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kdz. Ereğli’de ki Doğalgaz yatırımını da Kdz. Ereğli Belediyesi değil Enerji Bakanlığımız yapmıştır.

"BİNLERCE HİZMETİ EREĞLİ HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK"

Ayrıca 19 yıllık iktidarımız döneminde Ereğli-Düzce arası karayolunu 9 tünelle birlikte yaparak hizmete açtık. Ereğli-Zonguldak arası karayolunun yapımını tamamladık halkımızın hizmetine açtık.  400 yataklı modern Devlet Hastanemizi yaptık ve halkımızın hizmetine açtık. 19 yılda 50’nin üzerinde ilk, orta ve lise binasını yaparak, tüm tefrişatı, son teknoloji bilgisayar sınıfları, labaratuvarları ve spor salonları ile hizmete açtık. Kdz. Ereğli Adliye Sarayı ve Vergi Dairesi binalarını yeniden yaparak hizmete açtık. Kdz. Ereğli’ye modern PTT binamızı kazandırdık. 20’nin üzerinde sağlık ocağı, 7 ayrı 112 istasyonunu ilçemize kazandırdık. Kavaklık Mahallesi’nde ki spor salonu ile Kemer mevkisindeki Gençlik Merkezi’ni yaptık, şimdide olimpik yüzme havuzunu yapıyoruz. Şehit Vefa Karakurdu Stadı’na bir milyon 800 bin TL yatırım ile suni çimlerini yeniliyor, tribünlerin ve soyunma odalarının bakımlarını yapıyoruz. Ve daha buradan saymakla bitiremeyeceğimiz binlerce hizmeti AK Parti hükümeti olarak Ereğli halkımızın hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz.

"BİZİ ELEŞTİRENLERİN HAYALLERİ DAHİ..."

Son dönemlerde başta Erdemir olmak üzere, hem tersaneler bölgesinde hem de Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni işçi alımları ile istihdamın önemli ölçüde artmaya başladığını görüyoruz. Bu noktada milletvekillerimizle birlikte yürüttüğümüz çalışmaların meyvesini vermesinden de son derece mutluluk duyuyoruz.  İnşallah hem Ereğli-Devrek karayolunun kalan kısmını, hem de Ereğli Eğitim Kampüsü’müzü 2023 yılına kadar tamamlayıp halkımızın hizmetine açacağız. Bu güne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın da teminatıdır. Bizi eleştirenlerin hayalleri dahi, bizim yaptıklarımıza ulaşamaz.

"NEDEN HABERİ OLMUYOR?"

Kdz. Ereğli ilçesine yapılması planlanan eğitim kampüsü ile ilgili olarak her hafta Kdz. Ereğli Kaymakamımız Başkanlığında toplantı yapılıyor. Ve bu toplantılara Kdz. Ereğli Belediyesi’nden de bir başkan yardımcısı katılıyor. Nasıl oluyorda Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Eğitim Kampüsü ile ilgili çalışmalardan haberi olmuyor?

"EREĞLİ DEVLET HASTANESİ YOLUNU 1,5 YILDIR YAPMADI"

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi yöneticilerimiz geçtiğimiz yıl hastane çevresinde yapılması gereken bakım onarım çalışmaları ile ilgili Kdz. Ereğli Belediyesi’nden talepte bulunuyor. Ambulanslar, vatandaşlarımız kendi araçları ile özellikle acil kısmına ulaşmakta zorluklar yaşıyordu. Aradan geçen 1,5 yıllık süreçte istenilen hizmetler alınamayınca konu bize aktarıldığında Gülüç Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirtaş’tan bu hizmetlerin yapılmasını istedik. Sağolsun Gülüç Belediye Başkanımız da istenilen çalışmaları hemen yapabileceğini söyledi. Bunun akabinde Kdz. Ereğli Belediyesi 1,5 yıldır yapmadığı çalışmaları geçtiğimiz günlerde yapmaya başladı. Burası hastane, her gün binlerce vatandaşımız sağlık hizmeti almaya geliyor. Bizi eleştirenler önce 1,5 yıldır buradaki çalışmaları neden yapmadıklarını sorgulasınlar.

"20 YILI AŞKIN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPANLARIN..."

2000’li yıllardan itibaren artan göç nedeniyle Kdz. Ereğli’nin özellikle Kepez, Ömerli ve Ören mahallelerinde büyük yapılaşmalar oluştuğunu görüyoruz. Ancak 20 yıldan fazla bu şehirde belediye başkanlığı yapanlar bu bölgelerdeki çarpık yapılaşmalardan doğan gece kondu görünümünü nasıl oluyor da fark etmiyorlar? İlçe genelinde yoğun yapılaşmalar meydana gelirken 20 yılı aşkın belediye başkanlığı yapanların nasıl bir şehir planladığını daha doğrusu planlayamadığına hep birlikte şahit oluyoruz.  Ereğli’nin artık Cek-cak larla kaybedecek zamanı yoktur. Türkiye’nin dört bir yanında tüm şehirler yapılan planlamalarla birer marka şehir haline gelirken Kdz. Ereğli maalesef bu noktada sınıfta kalmıştır.  Allah’ın izniyle önce 2023 yılında ki seçimleri bir kez daha kazanıp, 2024 yılında da Kdz. Ereğli’nin hak ettiği hizmetlere kavuşması için Kdz. Ereğli Belediyesi’ni AK Belediyeler arasına katacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclis Üyeleri adına Rıfkı Gültekin, Belediye Meclis Üyeleri adına Numan Korkmaz, İl Başkan Vekili ile AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da yaptıkları konuşmada birlik ve beraberliğe dikkati çektiler.