Kdz.Ereğli'de ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) tarafından temin edilen bin 245 tablet okul müdürlerine teslim edildi.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ereğli Bilim Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, il genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet desteğinin devam ettiğini belirterek ERDEMİR yöneticilerine teşekkür etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde Türkiye'nin dijital alt yapısıyla hazır olduğunu anlatan Tutulmaz, "Şuanda Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzaktan eğitiminde problemler, sıkıntılar var ama kısa sürede milyonlarca öğrenciye ayrı seviyelerde ayrı ders programlarıyla ulaşabilmek ancak Türkiye gibi güçlü bir devletin yapabileceği bir iştir. Bundan dolayı da gurur duymak gerekir. Bakandan en ücra noktadaki öğretmene kadar herkesi tebrik etmek lazım. Hiç bir aksama olmadan her gün saatinde ders verildi. Çok yönlü dijital eğitim hizmeti sunuldu." dedi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, ERDEMİR'e desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Erdemir Genel Müdürü Cem Salih Oral, tabletlerin dağıtımı için onay veren OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem'e teşekkür etti, toplam bin 245 tableti İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerine ulaştırılacağını belirterek, "Tüm çocuklarımıza eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum. Erdemir kurulduğu günden bugüne ülkemizin ve Ereğli'nin geleceği için çalışmaya her geçen daha da güçlenerek üretmeye devam edecektir" dedi.

ERDEMİR Genel Müdürü Salih Cem Oral'a teşekkür plaketini Vali Tutulmaz takdim etti.