Ak Parti’den Kdz. Ereğli Belediye Başkanı aday adaylarından Mustafa Kemal Bektaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, hafta sonu  katıldığı istişare toplantısında katılımcılar üzerinde iyi bir intiba bıraktığına inandığını söyledi.


"ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLAMALI"
25 yıldır gazetecilik yaptığını hatırlatan Bektaş, belediye başkanlığı görevine talip olma gerekçesini anlatırken  “8 yıldır da Anadolu Ajansı’nın Ereğli muhabirliğini yapmaktayım. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının aktif olmasa bile bire bir içerisinde yer aldık. Ereğli’de birçok kamu görevindeki yöneticilerle de çalışma imkanı bulduk. Dışarıdan çok iyi bir gözlem ve tecrübe edindik tüm bu konularda. Artık çalışma döneminin başlaması gerektiğine inandık. Ereğli’nin gerçekten kaybedecek bir zamanı yok. Çarşıya indiğiniz zaman, Kadıtarlası’na, Süleymanlar Mahallesine, Ören’e gittiğiniz zaman insanların hepsinde yarın ne olacak endişesi var.” diye konuştu.


"KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM, OLMAM DA!.."
Ereğli'nin daha iyi noktalara gelebilmesi için Belediye Başkanlığında kendisini işaret eden Bektaş, “yeni bir heyecanla ve gençliğimle toplumun her kesimini kucaklayabilecek, toplumla her şekilde kol kola girip Ereğli’nin sorunları için gecesini gündüzüne katabilecek enerjiye ve vizyona sahibim. Biz bu yola çıkarken çevremizdeki büyüklerimizle, arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle de konuştuk; bunların hepsinin ortak desteğini alarak çıktık. Sonuçta ben kimsenin adamı değilim, hiçbir zaman olmadım, olmam da. Ben Ereğli’nin evladıyım, Ereğli’nin adamıyım. Gençliğimize hep vurgu yapıyorum aday adayları içerisinde en genç adaylardan bir tanesi benim" dedi.





"BUNU DA BAŞARACAĞIZ"
Bektaş, partisinden başvuran 20 aday adayının Ereğli için bir değer olduğuna vurgu yaptı ve “Geçen gün ilçe başkanlığımızın düzenlediği toplantıda; milletvekillerimiz ile de bir değerlendirmede bulunduk. 20 aday adayı da şuanda kol kola girdi ve kim aday gösterilirse diğer tüm kişiler onun arkasında çalışmaya devam edecek. Bizim artık konuşmaktan, dedikodu üretmekten, katalog belediyecilikten ve sadece laf üretmekten daha ziyade; Ereğli için neler üretebilir, neler yapabiliriz ve Ereğli için nelerin daha iyi olması gerektiğinin mücadelesini yapmamız gerekiyor. Artık Ereğli’de farklı bir yeni çizgi, farklı bir tarih yazmaya hedeflendik. Bunu da başaracağız. Kimseye elim kırılsaydı da oy vermeseydim, Mustafa koltuğa oturdun sen de mi değiştin asla dedirtmeyeceğiz. “ifadelerini kullandı.


"EREĞLİ'DE BİR HEYECAN YAKALADIK"
Kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: “Pek çok yerden, sosyal medya olsun, Ankara’dan, İstanbul’dan çok olumlu tepkiler aldım. Ereğli’de bir heyecan yakaladık. Heyecanın olmadığı yerde başarıyı yakalamak zor olur. Kenti altınla da kaplasan o kentte huzur yoksa, altınla kaplamanın da bir anlamı yoktur. Önce biz birlikte olacağız, ayrıştırmayacağız ve bölüştürmeyeceğiz. Hep birlikte Ereğli için kol kola gireceğiz, Ereğli’ye hizmet getireceğiz. Benim şu avantajım da var; sadece seçim döneminde çeşitli kurum kuruluşlara gitmiyorum ben. Ben mesleğim gereği zaten her gün o kurumlarla iç içeyim. Onlarla zaten her gün istişare içerisindeyiz, etkinliklerine katıldık, programlarını takip ettik. Halkın içindeki bir adamım; siyasilerle, sivil toplum örgütleriyle, kamudakilerle hep iç içe olan bir insanız. Ama bu zamana kadar hiç yönetici mekanizmasında olmamıştık. Ama bu saatten sonra edindiğimiz tecrübemiz ve birikimlerimizle bunu başaracak güce de, duruşa da, heyecana da sahibiz."