Vali Çınar'ın, Yaşlılar ve Gençler Evi'nde vatandaşlarla sohbetinde Ereğli'nin il olup olamayacağına dönük Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın bilgilendirmeleri oldu.

 

 

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kdz.Ereğli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlar ve esnaf ile sohbet etti.

 

İLK ZİYARET ESNAF KEFALET KOOPERATİFİNE

Çınar beraberinde Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile ilk olarak Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili Hüseyin Çınar'ı ziyaret etti. Çınar ve yönetim kurulu üyeleri Vali Çınar'ı kapıda karşıladı.

 

"BEN BEREKET DİYORUM"

Zonguldak'a hizmet etmek için görevde olduklarını anlatan Vali Çınar, "Her birimizin sorumluluğu ve yetki alanı var. Biz beraber olarak birlikte hareket edersek işbirliğimiz olursa birbirimize desteğimiz olursa buna modern dilde sinerji diyoruz ama ben bereket diyorum, işin bereketi artar.

 

"DOĞRU OLAN DA BU"

Dolayısıyla bu şehir için kimin yapabileceği birşey varsa bizim onlarla işbirliği yapmamız, koordine etmemiz, yönlendirmemiz esastır. Bu niyet ile çalışacağız. Niyetimiz iyi, gayretimiz de samimi olacak. Bu şehre hizmet etmek bizim için onurdur, şereftir. Yeni devlette de hakim olan anlayış da doğru olan da bu."

 

VATANDAŞ: "KAYMAKAMIMIZA DOKUNMAYIN"

Vali Çınar ve beraberindekiler daha sonra Ereğli ilçe merkezinde esnaf ve dernek ziyareti gerçekleştirdi daha sonra da Yaşlılar Gençler Evi'ne giderek vatandaşlar ile bir araya geldi. Vatandaşlar, Vali Çınar'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Buraya kadar geldiniz bizleri mutlu ettiniz, teşekkür ediyoruz. Ereğli Kaymakamımız sağ olsun sürekli bizlerle beraber, Kaymakamımıza sakın dokunmayın, vatandaşın içerisinde hep" dediler.

 

"EREĞLİ İL OLURSA BÜYÜR"

Ereğli'nin il olması durumunda büyüyeceğini Zonguldak'ın büyükşehir belediyesi olması durumunda ise küçüleceğini belirten vatandaşların sözleri üzerine Vali Çınar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a dönerek, "Ereğli'nin il olma yönünde bir çalışma var mı?" diye sordu. Uysal da bu yönde bir çalışma olduğunu açıkladı. Çınar daha sonra Ereğli Müzesi'ni ziyaret etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)